Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
27.05.2022, 12:00

ΗΠΑ: Αυξάνεται η υποστήριξη των καταναλωτών στα τοπικά εστιατόρια

ΗΠΑ: Αυξάνεται η υποστήριξη των καταναλωτών στα τοπικά εστιατόρια

Νέα έρευνα της Next Insurance δείχνει ότι οι καταναλωτές επιλέγουν σκόπιμα τα τοπικά εστιατόρια μετά από μια ταραχώδη διετία, κατά την οποία σχεδόν 80.000 επιχειρήσεις στις ΗΠΑ έκλεισαν οριστικά.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (54%) είχαν ένα αγαπημένο εστιατόριο που έκλεισε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά το 94% σχεδιάζει να δοκιμάσει νέα τοπικά εστιατόρια.

Η υποστήριξη αυτή οφείλεται εν μέρει στη μεγάλη ζήτηση, καθώς οι περιορισμοί του COVID-19 επηρέασαν δυσανάλογα τα εστιατόρια.

Οι καταναλωτές δείχνουν υποστήριξη

Ο ανεξάρτητος τομέας χάνει μερίδιο αγοράς από τις αλυσίδες τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά η τάση αυτή επιταχύνθηκε κατά την πανδημία, καθώς τα μικρά εστιατόρια δεν ήταν τόσο καλά οργανωμένα για να επιβιώσουν σε μια τέτοια κρίση.

Όμως η κρίση έριξε τα φώτα της δημοσιότητας στην ευπάθεια των μικρών επιχειρήσεων, κάνοντας τους καταναλωτές να αυξήσουν την υποστήριξή τους.

"Αυτή η έρευνα αναδεικνύει μια θετική τάση στη συμπεριφορά των καταναλωτών - την προθυμία των ανθρώπων να υποστηρίξουν ενεργά τα τοπικά καταστήματα εστίασης", δήλωσε η Suzanne DuFore, διευθύντρια έρευνας της Next Insurance. "Καθώς πολλοί Αμερικανοί αισθάνονται πιο άνετα επιστρέφοντας στις καθημερινές τους δραστηριότητες, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δούμε τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στις μικρές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα".

Παρόλα αυτά, μεγάλο μέρος του τομέα συνεχίζει να αγωνίζεται με προκλήσεις όπως ο πληθωρισμός και οι υψηλότερες τιμές εργασίας. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Γερουσία απέτυχε να περάσει τη νέα δραστηριοποίηση του Ταμείου Αναζωογόνησης Εστιατορίων.