Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
31.05.2022, 09:00

Τα πιθανά ονόματα για τα 840 καταστήματα McDonald's στη Ρωσία

Τα πιθανά ονόματα για τα 840 καταστήματα McDonald's στη Ρωσία

Η McDonald's αποχώρησε από τη Ρωσία και η εταιρεία που αναλαμβάνει τα εστιατόρια έχει κατοχυρώσει πιθανά εμπορικά ονόματα, συμπεριλαμβανομένων των "Fun and Tasty" και "The Same One", όπως φάνηκε από τις καταθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας την Παρασκευή.

Τα εμπορικά σήματα που καταχωρήθηκαν στον οργανισμό Rospatent της Ρωσίας, από τα οποία θα επιλέξει ένα εμπορικό σήμα, περιλάμβαναν επίσης τα "Just Like That" και "Open Checkout".

Η McDonald's διαθέτει σχεδόν 850 εστιατόρια στη Ρωσία και πουλάει τα καταστήματα αυτά στον Alexander Govor, ο οποίος διαχειρίζεται μια επιχείρηση 25 εστιατορίων. Ο Govor θα λειτουργήσει τη μάρκα με νέα ονομασία στη Ρωσία.

Η McDonald's (είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα εγκαταλείψει εντελώς τη Ρωσία ως απάντηση στη στρατιωτική εκστρατεία της χώρας στην Ουκρανία και στο επακόλουθο κύμα δυτικής οργής και κυρώσεων. 

Αρχικά τον Μάρτιο, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου, η McDonald's ακολούθησε άλλες δυτικές εταιρείες, κλείνοντας προσωρινά τα εστιατόριά της στη Ρωσία.

Η απόφαση αυτή βάζει τέλος στη σχέση τριών δεκαετιών της McDonald's με τη Ρωσία. Η McDonald's άνοιξε τις πόρτες του πρώτου της εστιατορίου στη Μόσχα στις 31 Ιανουαρίου 1990. 

Η άφιξή της στη Μόσχα αφορούσε κάτι περισσότερο από τα Big Macs και τις πατάτες, σημείωσε η Darra Goldstein, ειδική σε θέματα Ρωσίας στο Williams College.

Το τέλος της εταιρείας στη Ρωσία

Εργάτες απομάκρυναν τη Δευτέρα τις εμβληματικές ‘Χρυσές Αψίδες’ από εστιατόριο των McDonald's βόρεια της Μόσχας, σύμβολο της εταιρίας.

Οι κίτρινες αψίδες βρίσκονταν έξω από το εστιατόριο στο Κίμκι, μια πόλη έξω από τη Μόσχα.

Τέλος και για τα Starbucks

Η Starbucks ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη ρωσική αγορά μετά από σχεδόν 15 χρόνια.

Η Starbucks που έχει έδρα το Σιάτλ διαθέτει 130 καταστήματα στη Ρωσία, τα οποία ανήκουν εξ ολοκλήρου στον ιδιοκτήτη της Alshaya Group Γκόροφ και λειτουργούν υπό την διεύθυνση της εν λόγω εταιρείας, με σχεδόν 2.000 υπαλλήλους στη χώρα.

Η Starbucks δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της αποχώρησης.