Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
06.06.2022, 12:00

McDonald's: Αξιολόγηση των πολιτικών της υπό την καθοδήγηση τρίτου μέρους

McDonald's: Αξιολόγηση των πολιτικών της υπό την καθοδήγηση τρίτου μέρους

Η McDonald's θα προβεί σε αξιολόγηση των πολιτικών δικαιωμάτων που εφαρμόζει, υπό την καθοδήγηση τρίτου μέρους. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε αν η "αξιολόγηση" διαφέρει από τον έλεγχο των πολιτικών δικαιωμάτων που ψήφισαν οι μέτοχοι της McDonald's στην ετήσια συνέλευση της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα.

Τι λέει η SOC Investment Group

Η πλειοψηφία των ψήφων των μετόχων τάχθηκε υπέρ του ελέγχου, σύμφωνα με έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που κατατέθηκε την Πέμπτη. Ο έλεγχος θα αξιολογούσε την αποτελεσματικότητα των "πολιτικών και πρακτικών της McDonald's για την αντιμετώπιση πιθανών δυσμενών επιπτώσεων στα ενδιαφερόμενα μέρη της - συγκεκριμένα στους εργαζόμενους στα εταιρικά καταστήματα και στα καταστήματα franchise και στους καταναλωτές", έγραψε η SOC Investment Group σε ηλεκτρονικό μήνυμα.

"Η McDonald's μπορεί να το ονομάσει όπως θέλει, αλλά εμείς επιδιώκουμε την ουσία", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της SOC Investment Group, Dieter Waizenegger, σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. "Οι μέτοχοι μίλησαν και η εταιρεία έχει την υποχρέωση να εκπληρώσει το αίτημά μας για ανεξάρτητο έλεγχο από τρίτο μέρος των πρακτικών και των πολιτικών της".

Αυτή η ανεξάρτητη αξιολόγηση των πολιτικών δικαιωμάτων θα μπορούσε να συμβάλει στην άμβλυνση των ανησυχιών σχετικά με την αντίδραση της McDonald's σε αρκετές αγωγές κατά των διακρίσεων και της παρενόχλησης, που έχει προσελκύσει η αλυσίδα κατά τη διάρκεια των περασμένων ετών.

Σηματοδοτεί επίσης την πρώτη κοινωνική πρόταση μετόχων που περνά στην αλυσίδα, τουλάχιστον από το 2009, δήλωσε η SOC Investment Group, και ήταν η μόνη πρόταση που έλαβε την έγκριση των μετόχων στη συνέλευση της περασμένης εβδομάδας.

Τι λέει η McDonald's

"Δεσμευόμαστε να παρέχουμε δίκαιες ευκαιρίες για τους υπαλλήλους μας, τους ιδιοκτήτες franchise και τους προμηθευτές μας", ανέφερε η McDonald's. "Ενώ είμαστε υπερήφανοι για την πρόοδό μας, οι προσπάθειές μας συνεχίζονται και θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε σε δράσεις που έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο".