Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
08.06.2022, 09:00

Η start-up που βαθμολογεί τη βιωσιμότητα των προϊόντων

Η start-up που βαθμολογεί τη βιωσιμότητα των προϊόντων

Οι καταναλωτές απαιτούν πλέον περιβαλλοντική υπευθυνότητα στα πάντα - από τα κτίρια στα οποία ζουν μέχρι τα προϊόντα που αγοράζουν. Τα τρόφιμα είναι ένα σημαντικό κομμάτι από αυτά. Ενώ όλο και περισσότερες εταιρείες τροφίμων ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα τους είναι "βιώσιμα", μια start up επιχείρηση με έδρα το Stone Ridge της Νέας Υόρκης εξετάζει προσεκτικά αυτούς τους ισχυρισμούς.

Πρόκειται για την HowGood, που αναλύει χιλιάδες συστατικά - περισσότερα από 33.000 μέχρι στιγμής - εξετάζοντας παράγοντες όπως οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου του προϊόντος, η χρήση νερού, η χρήση γης, ο αντίκτυπος στη βιοποικιλότητα του εδάφους, η πιθανή αποψίλωση των δασών και η ανησυχία για την καλή διαβίωση των ζώων.

Κάθε συστατικό σε κάθε προϊόν έχει διαφορετικό επίπεδο περιβαλλοντικών επιπτώσεων, οι οποίες αλλάζουν από περιοχή σε περιοχή. Για κάθε ανάλυση προϊόντος, η HowGood λαμβάνει σχεδόν 250 διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά τα συστατικά και τα συνθέτει όλα σε μια βαθμολογία, την οποία οι εταιρείες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν για να βελτιώσουν τα προϊόντα τους.

"Η HowGood παρέχει πληροφορίες βιωσιμότητας", δήλωσε ο Alexander Gillett, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. "Η ιδέα εδώ είναι ότι διαθέτουμε τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων στον κόσμο σχετικά με τη βιωσιμότητα των τροφίμων και οι εταιρείες μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν τώρα για να αρχίσουν να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις και να είναι πιο διαφανείς".

"Οι περισσότερες εταιρείες παραπονιούνται κυρίως ότι τις αξιολογούμε πολύ αυστηρά. Και είμαστε εντάξει με αυτό", δήλωσε.

Ποιοι τη χρησιμοποιούν

Η Chipotle χρησιμοποιεί τη HowGood για το Foodprint, μια μέτρηση του αποτυπώματος άνθρακα, ενώ η Kraft Heinz, ένας νέος πελάτης, βάζει τώρα στο περιβαλλοντικό μικροσκόπιο ορισμένα από τα βασικά της προϊόντα.

Η HowGood έχει προσωπικό περίπου 40 ατόμων τώρα, αλλά αναμένει να το τριπλασιάσει το επόμενο έτος. Στους χρηματοδότες της περιλαμβάνονται οι Titan Grove, Firstmark Capital, Serious Change, Danone Manifesto Ventures, Contour Venture Partners, Great Oaks Venture Capital και Astanor Ventures. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής $26,5 εκατ..