Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
20.06.2022, 12:00

McDonald's: Απογοήτευση από τις πωλήσεις του φυτικού burger

Χαμηλές πτήσεις πωλήσεων σημειώνει το plant base burger tvn McDonald's.

Ο αναλυτής της BTIG, Peter Saleh, εκτιμά ότι η McDonald's θα διαθέσει το McPlant σε εθνικό επίπεδο κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Οι δοκιμές αγοράς του προϊόντος έρχονται χαμηλότερα από τις προβλέψεις πωλήσεων. Στο Σαν Φρανσίσκο, οι πωλήσεις ήταν στο χαμηλό όριο των προβλέψεων. Στις αγροτικές περιοχές του Ανατολικού Τέξας, οι επιχειρηματίες ανέφεραν ότι πωλούν μόνο μερικά σάντουιτς ανά ημέρα. Παρά την έλλειψη ζήτησης για το McPlant, σημειώνεται ότι η McDonald's έχει δεσμευτεί ότι θα παρέχει και plant based pειλογές στους καταναλωτές.

Η έκθεση από τους αναλυτές της BTIG, Peter Saleh και Ben Parente, υποστηρίζει ότι το προϊόν McPlant της McDonald's δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες πωλήσεων στις δοκιμαστικές αγορές της Καλιφόρνιας και του Τέξας. Η McDonald's, πουλάει  μόνο περίπου 20 burger ανά ημέρα σε καταστήματα με υψηλότερες επιδόσεις, από 40 έως 60 που αναμενόταν ανά ημέρα.

Μια αρχική δοκιμή σε οκτώ καταστήματα πέρυσι έδειξε πολύ υψηλότερο όγκο πωλήσεων του προϊόντος, περίπου 70 burger την ημέρα. Μετά από αυτή τη δοκιμή, η McDonald's επεκτάθηκε σε μια μεγαλύτερη δοκιμή περιορισμένου χρόνου στην αγορά σε περίπου 600 εστιατόρια.

Σε μονοψήφια επίπεδα οι πωλήσεις

Η έκθεση ισχυρίζεται ότι ορισμένα καταστήματα της McDonald's απογοητεύτηκαν από τον όγκο πωλήσεων του McPlant, ο οποίος παραμένει σε μονοψήφια ποσοστά σε ορισμένα καταστήματα. 

"Οι έλεγχοι μας δείχνουν ότι τα εστιατόρια στο Ντάλας και στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο πωλούν περίπου 20 McPlant την ημέρα, ενώ τα εστιατόρια σε πιο αγροτικές περιοχές του Ανατολικού Τέξας πωλούν μόνο 3-5 burger την ημέρα", γράφουν οι Saleh και Parente.

Οι Saleh και Parente προβλέπουν ότι η McDonald's θα αλλάξει τη στρατηγική του McPlant και ίσως αλλάξει την τιμή για να διευρύνει τις δημογραφικές ομάδες που ενδιαφέρονται για το προϊόν.

"Για να γίνει το McPlant πιο διαδεδομένο, η τιμή του πρέπει να είναι πιο ανταγωνιστική σε σχέση με τα παραδοσιακά μπιφτέκια και τα οφέλη για την υγεία και το κλίμα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη σαφήνεια", αναφέρεται στην έκθεση.