Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
07.07.2022, 12:00

Οι franchisees της McDonald's αλλάζουν τακτική

Οι franchisees της McDonald's αλλάζουν τακτική

Οι franchisees της McDonald's σε ορισμένες αγορές των ΗΠΑ αλλάζουν τακτική λόγω της οικονομικής κατάστασης. Έχουν εγκαταλείψει τα Dollar Drinks, μια μακροχρόνια προσφορά ποτών αξίας $1 και ορισμένες επιχειρήσεις αυξάνουν τις τιμές των ποτών για να αντισταθμίσουν τον αντίκτυπο του συνεχιζόμενου πληθωρισμού των τροφίμων.

Η συνεργασία των franchisees στην προώθηση και την τιμολόγηση αποτελεί σημαντικό μέρος της συνολικής επιχειρηματικής στρατηγικής της McDonald's, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο report της εταιρείας.

"Η επιτυχία μας εξαρτάται επίσης από την προθυμία και την ικανότητα των ανεξάρτητων franchisees μας και των συνεργατών μας να υλοποιήσουν σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν οικονομικές επενδύσεις, και να παραμείνουν ευθυγραμμισμένοι μαζί μας", ανέφερε η εταιρεία.

Οι ιδιοκτήτες franchise έχουν προβληματιστεί με ορισμένες από τις πρόσφατες αλλαγές της McDonald's, συμπεριλαμβανομένου ενός προτεινόμενου συστήματος επιθεώρησης, που ονομάζεται Operations PACE, το οποίο φοβούνται ότι θα επιβαρύνει την εργασία και θα βλάψει τις επιχειρήσεις. 

Οι συνεταιρισμοί εστιατορίων McDonald's σε 16 από τις 56 αγορές των ΗΠΑ έχουν προχωρήσει στη διαφήμιση της αξίας του γεύματος, αντί για τα Dollar Drinks, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Ορισμένοι ιδιοκτήτες έχουν εγκαταλείψει εντελώς την προώθηση και αυξάνουν την τιμή των αναψυκτικών. 

"Οι πελάτες μπορούν πάντα να βασίζονται στα McDonald's. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων καθορίζουν τις τιμές και έχουν την ευελιξία να δημιουργούν προωθητικές ενέργειες που θα αυξήσουν τη ζήτηση σε τοπικό επίπεδο", ανέφερε η McDonald's σε δήλωση που έστειλε με email στο Restaurant Dive.