Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
07.07.2022, 09:00

Τέλος και τα KFC από τη Ρωσία

Τέλος και τα KFC από τη Ρωσία

Η Yum! Brands, η ιδιοκτήτρια της αλυσίδας γρήγορου φαγητού KFC, ετοιμάζεται για την πώληση της ρωσικής επιχείρησής τους σε έναν τοπικό φορέα, δήλωσε στέλεχος της γνωστής αμερικάνικης εταιρίας.

Τον περασμένο μήνα, η Yum! ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας όλων των περιουσιακών στοιχείων του franchise της Pizza Hut σε έναν τοπικό επιχειρηματία που έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αλλαγής της επωνυμίας.

Την ίδια ώρα, η αμερικάνικη εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένα στάδια μεταβίβασης των εστιατορίων KFC.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής για τα KFC, η Yum! Brands σκοπεύει να αποχωρήσει πλήρως από τη Ρωσία.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει πλήρως από τη Ρωσία μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή με την KFC. Από τον Μάρτιο, η Yum δήλωσε ότι ανακατευθύνει τα όποια κέρδη από τις ρωσικές δραστηριότητές της σε ανθρωπιστικές προσπάθειες, καθώς εργάζεται για την έξοδο από τη χώρα. Η εταιρεία εστιατορίων πρόσθεσε ότι σταματά όλες τις επενδύσεις, την ανάπτυξη εστιατορίων και τις δραστηριότητες στη χώρα.

Σημειώνεται ότι η McDonald's πούλησε τις ρωσικές εγκαταστάσεις της σε υφιστάμενο αδειούχο τον Μάιο.

Από τις περισσότερες από 54.000 τοποθεσίες που διαθέτει η Yum Brands σε όλο τον κόσμο, υπήρχαν περίπου 1.000 τοποθεσίες KFC και 50 τοποθεσίες Pizza Hut στη Ρωσία, οι περισσότερες από τις οποίες λειτουργούσαν βάσει συμφωνιών franchise.