Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
11.07.2022, 12:00

Γιατί τα Starbucks αφαίρεσαν άμεσα το πρώτο σάντουιτς με κοτόπουλο

Γιατί τα Starbucks αφαίρεσαν άμεσα το πρώτο σάντουιτς με κοτόπουλο

Η διάθεση του πρώτου σάντουιτς με κοτόπουλο της Starbucks σταμάτησε λίγες μέρες μετά το λανσάρισμα, στα τέλη Ιουνίου, λόγω ενός προβλήματος ποιότητας, σύμφωνα με την εταιρεία. Μια barista σε ένα Starbucks δήλωσε στο Restaurant Dive ότι η ίδια και τουλάχιστον τέσσερις άλλοι συνάδελφοί της αρρώστησαν αφού δοκίμασαν το σάντουιτς με κοτόπουλο, βούτυρο σφενδάμου και αυγό, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του σε εθνικό επίπεδο στις 21 Ιουνίου. Το σάντουιτς αποσύρθηκε στις 26 Ιουνίου.

"Μην δωρίσετε, πουλήσετε ή επιτρέψετε σε κανέναν να φάει οτιδήποτε από αυτό το προϊόν", έγραψε η Starbucks στους υπαλλήλους.

Η εταιρεία έδωσε οδηγίες στους υπαλλήλους να πετάξουν αμέσως όλα τα προϊόντα με ημερομηνία λήξης έως και 14 Οκτωβρίου.

Η barista των Starbucks δήλωσε ότι αρρώστησε άμεσα αφού δοκίμασε το σάντουιτς στις 23 Ιουνίου.

"Αντιμετώπισα ακραία συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης", δήλωσε η barista. "Εμετός, διάρροια και στη συνέχεια αφυδάτωση άρχισαν να εμφανίζονται την επόμενη μέρα. Και δεν μπορούσα να πάω στη βάρδια μου το επόμενο πρωί".

Εχασε τελικά τρεις βάρδιες λόγω της ασθένειας, που απέδωσε στο σάντουιτς. Τέσσερις από τους συναδέλφους της δοκίμασαν επίσης το σάντουιτς και παρουσίασαν διαφορετικού βαθμού δηλητηρίαση.

Στόχος ήταν η βελτίωση των πωλήσεων τροφίμων

Το λανσάρισμα του σάντουιτς με κοτόπουλο ήταν μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Starbucks να βελτιώσει τις πωλήσεις τροφίμων. Η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει τις πωλήσεις τροφίμων της εδώ και χρόνια, εισάγοντας ένα πρόγραμμα φρέσκου γεύματος με την ονομασία "Mercato" το 2017, αν και το συγκεκριμένο πρόγραμμα φαίνεται να έχει διακοπεί.