Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
12.07.2022, 12:00

DoorDash: Βάζει λουκέτο στην Chowbotics

DoorDash: Βάζει λουκέτο στην Chowbotics

Η DoorDash θα κλείσει την Chowbotics, το ρομποτικό της τμήμα που φτιάχνει σαλάτες, επιβεβαίωσε η εταιρεία. Η λειτουργία της Chowbotics θα σταματήσει στις 31 Αυγούστου, μόλις 18 μήνες μετά την εξαγορά της από την DoorDash. 

Πρόκειται για τα ρομπότ "Sally" της Chowbotics.

Το κλείσιμο της Chowbotics, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες εξελίξεις, δείχνουν ότι η εταιρεία επικεντρώνεται πλέον στην αυτοματοποίηση της παράδοσης.

Η Chowbotics στόχευσε κυρίως σε νοσοκομεία και πανεπιστήμια, όπου τα 24ωρα περίπτερά της θα μπορούσαν να συμπληρώσουν τις υπάρχουσες επιλογές εστίασης. 

Ενώ η εταιρεία είναι σχετικά μικρή -το κλείσιμό της θα οδηγήσει σε περίπου 35 απολύσεις - είχε συγκεντρώσει περίπου $21 εκατ. πριν εξαγοραστεί από την DoorDash. Όπως φαίνεται το κλείσιμό της αποτελεί μέρος ενός σχεδίου περικοπών στην τεχνολογική πλευρά της βιομηχανίας εστίασης.

Η Save Mart Companies τερμάτισε τη συνεργασία της με την Starship Technologies την περασμένη εβδομάδα εν μέσω απολύσεων και μειώσεων στην εταιρεία ρομποτικής παράδοσης.

Η Reef Technology απέλυσε το 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της τον Μάιο. Η Butler Hospitality, μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών εστίασης και τεχνολογίας σε ξενοδοχεία, προχώρησε σε ανάλογες κινήσεις.

Παρά το κλείσιμο ορισμένων επιχειρήσεων και τις απολύσεις, ορισμένες εταιρείες ρομποτικής εστιατορίων συνέχισαν να αναπτύσσονται. Η Miso Robotics σύναψε νέα συνεργασία με την Amazon Web Services τον Ιούνιο, για παράδειγμα.