Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
09.01.2023, 11:52

McDonald's: Άνοιξε το πρώτο σχεδόν αυτοματοποιημένο εστιατόριο στο Τέξας

McDonald's: Άνοιξε το πρώτο σχεδόν αυτοματοποιημένο εστιατόριο στο Τέξας

Το πρώτο της σχεδόν αυτοματοποιημένο εστιατόριο λειτουργεί δοκιμαστικά, στο Τέξας, η McDonald's, αξιοποιώντας ρομπότ, ιμάντες μεταφοράς και τεχνολογία γεωγραφικού εντοπισμού, με στόχο να επιτρέψει στους πελάτες της να παραγγέλνουν και να παραλαμβάνουν τις παραγγελίες τους εντελώς ανέπαφα.
Η McDonald's δοκιμάζει το νέο concept στο Fort Worth. Το εστιατόριο είναι πολύ μικρότερο από τα συνηθισμένα. Αν και υπάρχουν λίγες θέσεις, το εστιατόριο απευθύνεται κυρίως σε πελάτες που παραλαμβάνουν το φαγητό τους εν κινήσει – και θέλουν να το κάνουν όσο το δυνατόν ταχύτερα και ανέπαφα.

 


Οι πελάτες μπορούν να υποβάλουν την παραγγελία τους με τρεις τρόπους, χωρίς να χρειάζεται να αλληλεπιδράσουν με υπάλληλο.
Η πρώτη επιλογή είναι η παραγγελία στο εσωτερικό μέσω kiosks, τα οποία, εκτός από κάρτες, για πρώτη φορά δέχονται και μετρητά. Όταν οι παραγγελίες είναι έτοιμες, βγαίνουν σε ένα ράφι takeaway μέσω ενός μεταφορικού ιμάντα. Έξω, δεσμεύονται συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης για ταχυμεταφορείς και για όσους έρχονται να παραλάβουν τις παραγγελίες τους γρήγορα.


Όσοι προτιμούν να μείνουν στο αυτοκίνητο μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο κλασικό drive-in για επί τόπου παραγγελία ή στο νέο Order Ahead Lane, για όσους έχουν παραγγείλει εκ των προτέρων μέσω της εφαρμογής για κινητά. Οι πελάτες παραλαμβάνουν εκεί την παραγγελία τους – και πάλι αυτόματα μέσω μεταφορικού ιμάντα. Χάρη στην τεχνολογία εντοπισμού τοποθεσίας, το προσωπικό ειδοποιείται όταν πλησιάζουν οι πελάτες, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει την προετοιμασία των παραγγελιών όταν βρίσκονται κοντά στο εστιατόριο.


Η νέα ιδέα επιτρέπει επίσης στους ταχυμεταφορείς γευμάτων να εξοικονομούν χρόνο. Εξάλλου, μετά την πανδημία, η McDonald's αντλεί το 90% των πωλήσεών της από το φαγητό σε πακέτο.
Ωστόσο, δεν είναι όλοι ενθουσιασμένοι με την ιδέα. Ακτιβιστές πιστεύουν ότι η αυτοματοποίηση είναι κακή εξέλιξη για την απασχόληση και ότι η McDonald's θα ήταν καλύτερα να πληρώνει περισσότερο τους υπαλλήλους της. Από την πλευρά της, η αλυσίδα fast-food τονίζει ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια πλήρως ανθρώπινη ομάδα στην κουζίνα και ότι είναι καθαρά μια δοκιμή, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει προγραμματιστεί περαιτέρω ανάπτυξη.

Πηγή: TikTok