Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
14.02.2022, 10:00

Με εμπόδια η επέκταση των McDonald's στην Αυστραλία

Με εμπόδια η επέκταση των McDonald's στην Αυστραλία

Η επέκταση του γίγαντα του γρήγορου φαγητού των McDonald's στην Αυστραλία προκαλεί πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις, όπως έγραψε ο Guardian.

Από τα 100 νέα εστιατόρια McDonald's που πρόκειται να ανοίξουν τα επόμενα δύο χρόνια, περίπου το ένα τρίτο θα ανοίξει σε περιφερειακές και απομακρυσμένες περιοχές.

Η επέκταση των McDonald's τα επόμενα δύο χρόνια θα δώσει μεγάλη ώθηση στην περιφερειακή Αυστραλία, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι καλό για τις τοπικές οικονομίες, αλλά όχι για την υγεία του πληθυσμού τους.

Από τα 100 νέα εστιατόρια McDonald's Australia που πρόκειται να ανοίξουν τα επόμενα δύο χρόνια, περίπου το ένα τρίτο θα ανοίξει σε περιφερειακές και απομακρυσμένες περιοχές.

Αλλά η κίνηση αυτή θα μπορούσε να είναι αμφιλεγόμενη σε πόλεις που θέλουν να κρατήσουν τον γίγαντα του φαστ φουντ μακριά. Η Tecoma, για παράδειγμα, αγωνίστηκε για να σταματήσει την ανάπτυξη ενός McDonald's και το συμβούλιο του Tamworth βρέθηκε μπροστά σε μεγάλες ανδτιδράσεις, όταν ενέκρινε το τέταρτο κατάστημα Mcdonald's σε μια πόλη που υποφέρει από υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας.

Η Megan Belot, πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Ιατρών της Αυστραλίας, είπε ότι η επέκταση δεν ήταν θετική για τους κατοίκους, που έχουν ήδη αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας.

"Είναι ωραίο να πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν περισσότερες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τους νεότερους να εργαστούν σε ένα μέρος όπως τα McDonald's, αλλά ρεαλιστικά δεν χρειαζόμαστε γρήγορο φαγητό στις μικρότερες αγροτικές κοινότητες μας", είπε η Belot.

Πιστεύει ότι η εστίαση για τις περιφερειακές κοινότητες πρέπει να είναι εστιασμένη στην καλύτερη πρόσβαση σε περισσότερα φρέσκα τρόφιμα και λαχανικ.