Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
15.02.2022, 08:00

Ελπίδες για νέα χαλάρωση μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση

Ελπίδες για νέα χαλάρωση μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση

Την πρόθεση της κυβέρνησης να χαλαρώσει κι άλλο τα μέτρα στην εστίαση και ενδεχομένως να επιτραπούν ορισμένες εκδηλώσεις τις Απόκριες, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς ειδικότερα στο πλαίσιο του briefing, εάν θα επιτραπούν οι όρθιοι στη διασκέδαση και η παρουσία θεατών σε καρναβαλικές εκδηλώσεις, καθώς και εάν θα αρθούν πλήρως οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους, ο κ. Οικονόμου καταρχάς επισήμανε ότι: “Παρακολουθούμε και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη μία σταδιακή χαλάρωση έως και κατάργηση των περιοριστικών μέτρων” και πρόσθεσε: “Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή. Εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια που θα επιτρέψουν και στη χώρα μας αυτή τη χαλάρωση -και κάτι τέτοιο δείχνουν μέχρι τώρα τα στοιχεία για τους βασικούς δείκτες- η επιτροπή θα εισηγηθεί και η κυβέρνηση θα αποφασίσει”.

Η κυβέρνηση φαίνεται να επιθυμεί να επιστρέψουν οι όρθιοι στην εστίαση και τη διασκέδαση, αλλά και να γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους, όχι όμως και αποκριάτικες παρελάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη του στον “Ελεύθερο Τύπο” επιβεβαίωσε ότι στην ΕΕ συζητείται η πλήρης κατάργηση των μέτρων για τους εμβολιασμένους πολίτες από τέλη Μαρτίου, με το σκεπτικό ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι μεν επικίνδυνη, αλλά δεν έχει την νοσηρότητα της μετάλλαξης Δέλτα.