Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
16.02.2022, 11:26

Η θυγατρική της Βενέτης επεκτείνεται σε Ευρώπη & Αμερική

Η θυγατρική της Βενέτης επεκτείνεται σε Ευρώπη & Αμερική

Την επέκτασή της στην ευρωπαϊκή αγορά εξετάζει η First Class, η θυγατρική εταιρεία της Βενέτης, που δραστηριοποιείται στο κανάλι του food service και διανέμει τα προϊόντα του ομίλου σε όλον τον κόσμο.
Ειδικότερα, η εταιρεία, που τέλη της προηγούμενης χρονιάς διεύρυνε την παρουσία της στην Αμερική, ανοίγοντας συνεργασίες μετά την Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Μαϊάμι, επεκτάθηκε και στην Αγγλία τέλος του 2021, ενώ τώρα, ετοιμάζεται να ανοίξει τις αγορές της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Ελληνικά προϊόντα σε τοπικές αγορές
Αξίζει να αναφερθεί ότι, η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει στην retail αγορά του εξωτερικού τα κατεψυγμένα γλυκά της Βενέτη (μπακλαβάς, γαλακτομπούρεκο), τα οποία έχουν ξεκινήσει να τοποθετούνται και στην ελληνική αγορά.
Στόχος της εταιρείας, που έχει στήσει δίκτυο πανελλαδικής εμβέλειας και διατηρεί υποκατάστημα στην Β. Ελλάδα, εξυπηρετώντας εμπόρους και αντιπροσώπους στην υπόλοιπη χώρα, είναι να ενισχύσει την παρουσία της στο εξωτερικό, χτίζοντας συνέργειες και έχοντας ως όραμα να καταφέρει να πουλήσει ελληνικό προϊόν σε τοπικές αγορές και όχι μόνο στους Έλληνες της διασποράς.

Οι στόχοι για το κρουασίνι
Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζει να απευθυνθεί σε αγορές Δύσης και Ανατολής, προκειμένου να βάλει το κρουασίνι, ένα προϊόν που, όπως μας αναφέρουν πηγές της First Class, συνδυάζει στοιχεία και δένει αρμονικά Ανατολή (σουσάμι) και Δύση (ζύμη), γεγονός που το καθιστά “μοναδικό”.

Προϊόντα με βάση το brioche
Επιπλέον, η εταιρεία έχει λανσάρει προϊόντα με βάση το brioche, από ψωμί για burger μέχρι το γνωστό lobster bread, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε ιταλική focaccia με αυθεντική συνταγή.

Άνω του 30% η αύξηση το 2021
Η προηγούμενη χρονιά συγκριτικά με το 2020 έκλεισε με ανάπτυξη 30%, με το β' εξάμηνο να καταγράφει σημαντική άνοδο που ξεπέρασε και το αντίστοιχο διάστημα του 2019, χρονιά αναφοράς για την εταιρεία, οπότε και κατέγραψε σημαντική άνοδο.
Σύμφωνα με την First Class, το σύνολο του έτους απέχει από το να καλύψει το σύνολο του 2019, με τον τζίρο να κλείνει περίπου στα €5 εκατ.

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.