Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
17.02.2022, 18:00

Νίκας: Νέες συνεργασίες με μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες

Νίκας: Νέες συνεργασίες με μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες

Η Νίκας παρουσιάζει στην έκθεση κυρίως την σειρά, Παναγιώτης Νίκας. Πρόκειται για το brand που χρησιμοποιεί η εταιρεία στο κανάλι του HoReCa, στη χονδρική και τους επαγγελματίες πελάτες. Τέτοιοι πελάτες είναι π.χ. ξενοδοχεία, κάποιες μεγάλες εταιρείες όπως η Vivartia, η Γρηγόρης κ.ά.
Πηγή της εταιρείας σημείωσε στο FnB Daily ότι το 2021 η εταιρεία άνοιξε αρκετές μεγάλες δουλειές με μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες (π.χ. με ομίλους που δραστηριοποιούνται σε σφολιατοειδή προϊόντα), οι οποίες την βοήθησαν να καλύψει σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες του 2020, σε συνδυασμό με τη μεγάλη άνοδο που σημειώθηκε στο κανάλι του λιανεμπορίου.

Σκαμπανευάσματα αλλά με θετικό πρόσημο στο τέλος

Αναφορικά με την πορεία της εταιρείας, όπως ανέφερε στο FnB Daily η ίδια πηγή, "μετά τον Ιούλιο του 2022, χάρη και στο άνοιγμα των ξενοδοχείων, η αγορά πήγε πολύ καλά, αν και ακόμα υστερεί σημαντικά σε σχέση με το 2019. Σημειώνεται ότι το 2020 τα νούμερα ήταν μέχρι και 65% χαμηλότερα σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα".
Η αγορά βέβαια εμφάνισε πολλά σκαμπανεβάσματα μέσα στη χρονιά, ανάλογα και με την εξέλιξη της πανδημίας, τα οποία πάντως στο τέλος είχαν ένα θετικό πρόσημο. Το κακό με αυτή τα πάνω-κάτω ήταν πως, παρότι έφερε σε γενικές γραμμές μεγαλύτερες πωλήσεις, εντούτοις αύξησε σημαντικά και τα κόστη, αφού δεν μπορούσε να προσαρμοστεί εύκολα η παραγωγή στις συνθήκες.

Πέρασε μονοψήφιες ανατιμήσεις

Η εταιρεία απορρόφησε πέρυσι τις μεγάλες αυξήσεις που υπέστη στο λειτουργικό της κόστος, ωστόσο φέτος πέρασαν οι πρώτες μονοψήφιες ανατιμήσεις στα προϊόντα, ξεκινώντας από το retail.

100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες - Νέα παριζάκια

Σε προϊόντικό επίπεδο, η εταιρεία έβαλε τα προϊόντα της σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες.
Ακόμη έβγαλε στην αγορά εδώ και ένα μήνα περίπου τη νέα σειρά Παριζάκι less salt (λιγότερο αλάτι) και το Παριζάκι χωρίς συντηρητικά.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία προχώρησε σε επενδύσεις στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις που αφορούσαν σε αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της.

Πηγή: Μάκης Αποστόλου (FnB Daily)