Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
17.02.2022, 12:00

Η άρση μέτρων στην εστίαση - Τι ισχύει από το Σάββατο

Η άρση μέτρων στην εστίαση - Τι ισχύει από το Σάββατο

Αλλάζουν τα μέτρα στην εστίαση με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να ανακοινώνει νέα άρση μέτρων.

Πρόκειται για οριστική η άρση των μέτρων σε διασκέδαση, μπαρ, σχολικές εκδρομές και τηλεργασία. Ειδικότερα ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι "στη σημερινή (σ.σ. χθες) συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή (σ.σ. σημερα) της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα" και κατέληξε λέγοντας ότι "η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22".

Πλέον επιτρέπονται κανονικά οι όρθιοι στην εστίαση και στη διασκέδαση. 

Ωστόο, ισχύουν ακόμη οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους. Μόνο οι εμβολιασμένοι επιτρέπονται σε εσωτερικούς χώρους. Οι ανεμβολίαστοι επιτρέπονται σε εξωτερικούς χώρους και με rapid test.