Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
16.02.2022, 20:47

Coffee Island: Ο Coffee Campus Specialist στην 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καφέ 2022 στην κατηγορία Brewers Cup

Coffee Island:  Ο Coffee Campus Specialist  στην 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καφέ 2022 στην κατηγορία Brewers Cup

Ο Coffee Campus Specialist της Coffee Island, Στάθης Κορέμτας, έλαβε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καφέ 2022 στην κατηγορία Brewers Cup, που διοργανώθηκε από τον SCA GREECE στα πλαίσια της HoReCa 2022, στο οποίο διακρίθηκαν οι Έλληνες πρωταθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καφέ στη Μελβούρνη.

Ο Στάθης Κορέμτας αναδείχθηκε ως ο Έλληνας πρωταθλητής στην κατηγορία Brewes Cup (παρασκευή καφέ φίλτρου), του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καφέ που διοργανώθηκε από τον SCA GREECE και έλαβε χώρα στα πλαίσια της HORECA 2022 από τις 11-14 Φεβρουαρίου 2022. 

Ο Στάθης, με ανάλογες διακρίσεις στο παρελθόν, τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί έναν πραγματικό πρεσβευτή του specialty καφέ. Ως εκπαιδευτής στο Coffee Campus της Coffee Island, μοιράζεται καθημερινά με τους εκπαιδευόμενους barista των Καφεκοπτείων Coffee Island τις γνώσεις και το πάθος του για τον specialty καφέ και εξελίσσει τις ικανότητές τους.

Μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία, ο Στάθης αποκάλυψε, για ακόμα μία φορά, όλη τη μαγεία που κρύβεται μέσα στον specialty καφέ που επέλεξε, τον Gesha Panama, αλλά και όλη την ιστορία πίσω από αυτόν τον σπάνιο και μοναδικής ποιότητας καφέ. Έναν καφέ ντελικάτο και κομψό, που έδωσε φλυτζάνια γεμάτα αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών. 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του στο πρωτάθλημα μίλησε, στο κοινό που τον παρακολούθησε, για την υγρή μέθοδο επεξεργασίας του καφέ που επέλεξε και πώς αυτή αναδεικνύει την ποιότητα και την προέλευση του καφέ καθώς δεν αλλοιώνει τη γεύση του. Τόνισε τη σημασία της φρεσκάδας και άλεσε τον καφέ επί σκηνής, κάτι που δε συνηθίζεται στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, αναδεικνύοντας στο μέγιστο τα γευστικά χαρακτηριστικά της Gesha Panama. Το τελευταίο κομμάτι της παρουσίασης αφορούσε στο συνδυασμό των αισθήσεων γεύσης και αφής. Πρότεινε στους κριτές, να δοκιμάσουν τον παγωμένο πια καφέ, αγγίζοντας παράλληλα ένα βελούδινο κομμάτι ύφασμα. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να συνδυάσει την αίσθηση της αφής με τη ντελικάτη, κομψή και βελούδινη αίσθηση της γεύσης του καφέ που τους είχε προσφέρει, αναβαθμίζοντας έτσι τη συνολική τους εμπειρία.