Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
11.03.2022, 08:00

Εστίαση: Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους το 2022

Εστίαση: Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους το 2022

Με ανυπομονησία περιμένουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι τη νέα άρση μέτρων. Άλλωστε μέσα στο Μάρτιο όλα τα μέτρα τελειώνουν, όπως δήλωσε πριν λίγες μέρες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Το μεγαλύτερο ζήτημα το έχουν οι ανεμβολίαστοι. Η αλήθεια είναι ότι οι ανεμβολίαστοι, ακούγοντας πριν λίγες μέρες τον υπουργό Υγείας για το τέλος των μέτρων, πίστεψαν ότι θα απελευθερωθούν και οι ίδιοι. Δηλαδή πίστεψαν ότι θα μπορούν να μπαίνουν σε μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες και μπουζούκια. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να προκρίνεται. Οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίζουν να είναι μπλοκαρισμένοι στην εστίαση σε συγκεκριμένα σημεία και να χρειάζονται rapid test για να πιουν καφε σε εξωτερικό χώρο.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης συνεχίζουν να μπαίνουν κανονικά σε κέντρα διασκέδασης και τους εσωτερικούς χώρους σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια με την επίδειξη του πιστοποιητικού νόσησης.

Τις προηγούμενες μέρες πάντως, αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για το τι προβλέπεται το επόμενο διάστημα για τους ανεμβολίαστους και την είσοδό τους στην εστίαση, αλλά και άλλες δραστηριότητες στις οποίες ισχύουν ακόμα μέτρα.

Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν έκαναν τρίτη δόση εμβολίου δεν έχουν πρόσβαση σε:

κέντρα διασκέδασης
κλειστούς χώρους εστίασης
θέατρα
κινηματογράφους
μουσεία
εκθέσεις
συνέδρια
γυμναστήρια

Πάμε για τέλος της μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόσφατα, κατά την επίσκεψή του σε δημοτικό σχολείο, δήλωσε σε μαθητές ότι "σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας".

Εξάλλου, ήδη, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έδωσαν το σήμα για να καταργηθεί η μάσκα προστασίας και στους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων.

Βέβαια, ξεκαθάριζαν ότι αυτό θα συμβαίνει μόνο στις περιοχές χαμηλότερου κινδύνου, όπου δηλαδή δεν εντοπίζεται έξαρση του ιού. Όμως, δεδομένου ότι τα CDC δίνουν τη γραμμή της διαχείρισης της πανδημίας στις ΗΠΑ, αναμένεται να ακολουθήσει η ίδια τακτική και στην Ευρώπη -και την Ελλάδα- νωρίτερα ίσως από το αναμενόμενο.