Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
15.03.2022, 12:07

Τα σχέδια της Zeos για καταστήματα εστίασης στο εξωτερικό

Τα σχέδια της Zeos για καταστήματα εστίασης στο εξωτερικό

Σε rebranding προχωρά η ζυθοποιία, Zeos, από το Άργος, η οποία το καλοκαίρι του 2021 πέρασε στα χέρια του Γιώργου Γκάμαρη (παίρνοντας την σκυτάλη από τον Καναδό επιχειρηματία, Boris King) και πλέον, διανύει τη δεύτερη φάση λειτουργίας της. Σε αυτή τη φάση, η νέα Διοίκηση εμπλουτίζει το portfolio των προϊόντων της και σχεδιάζει την επέκτασή της εκτός συνόρων.
Με την παραγωγική δυναμική του εργοστασίου να είναι στα 3 εκατ. λίτρα τον χρόνο και 18 κωδικούς στο portfolio της, η Zeos σχεδιάζει να επενδύσει σε νέα γραμμή παραγωγής και να ολοκληρώσει το rebranding πριν την αρχή της νέας σεζόν, ενώ στα άμεσα πλάνα της είναι και η ανάπτυξη νέων προϊόντων, τα οποία δεν θα περιορίζονται μόνο στην κατηγορία της μπίρας.

Επενδύσεις €4 εκατ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση της Zeos ετοιμάζει επενδύσεις €14 εκατ., που κατευθύνονται στην αγορά οικοπέδου, με σκοπό την ανέγερση μιας νέας μονάδας, η οποία θα λειτουργεί παράλληλα με την υπάρχουσα, διευκολύνοντας την παραγωγή. Παράλληλα, σχεδιάζει και τη δημιουργία logistics center στην Αθήνα, για να διασφαλίσει ότι διανέμεται σωστά η φρέσκια μπίρα που παράγει.

Εμπλουτίζει την κατηγορία του νερού

Η Zeos έχει ήδη, κυκλοφορήσει ανθρακούχο νερό με εκχυλίσματα ιβίσκου, τσαγιού και στέβια, το οποίο έχει 3 θερμίδες και, όπως μας αναφέρει ο κ. Γκάμαρης, “είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και στοιχεία με έντονη αντιφλεγμονώδη δράση”.
Πρόκειται για μια κατηγορία, στην οποία η νέα Διοίκηση της ζυθοποιίας έχει επενδύσει αρκετά και μάλιστα, σκοπό έχει να εμπλουτίσει με νέους κωδικούς.
Στα πλάνα της είναι να κυκλοφορήσει 3-4 νέους κωδικούς, οι οποίοι θα είναι για το HoReCa και το retail.

Τα σχέδια για τις εξαγωγές

Η Zeos διαθέτει δίκτυο πωλήσεων εξωτερικού, που εκτείνεται σε περίπου 12 χώρες, με πιο πρόσφατη ένταξη την Ολλανδία.
Ο κ. Γκάμαρης εξηγεί πως, στόχος είναι να μπει στην Μέση Ανατολή, τόσο με την μπίρα χωρίς αλκοόλ, όσο και με seltzer κωδικούς, αλλά και σε αγορές, όπως είναι το Ιράν.
“Γενικά, μας ενδιαφέρει πολύ η αγορά της Μέσης Ανατολής”, σημειώνει.
Μάλιστα, στη στρατηγική επέκτασης της ζυθοποιίας περιλαμβάνεται και η δημιουργία εταιρικών καταστημάτων, Zeos Beer Restaurants, με πλάνο διεθνούς επέκτασης, που θα ξεκινήσει από τις 12 χώρες, στις οποίες δραστηριοποιείται για την ώρα, η ζυθοποιία.
Αρχικά, θα ανοίξουν δύο πιλοτικά καταστήματα, ένα στην Αθήνα και ένα ακόμα σε Μύκονο ή Σαντορίνη, με σκοπό να επεκταθεί το δίκτυο.

Αυτήν τη στιγμή η Zeos εξάγει σε:

Αμερική
Καναδάς
Αυστραλία
Ισραήλ
Αίγυπτος
Ντουμπάϊ
Βέλγιο
Γερμανία
Ολλανδία
Λονδίνο
Ρουμανία
Κύπρο
Κυριότερες αγορές
Αμερική
Αυστραλία
%τζίρου: 35%

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.