Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
16.03.2022, 11:00

Πότε θα ληφθούν αποφάσεις για τους ανεμβολίαστους στην εστίαση

Πότε θα ληφθούν αποφάσεις για τους ανεμβολίαστους στην εστίαση

Οι πρώτες πληροφορίες για το τέλος του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ελλάδα αρχίζουν να καταφθάνουν και οι εξελίξεις, που θα επηρεάσουν και την εστίαση, αναμένονται πιθανότατα μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες με την έναρξη της τουριστικής περιόδου θα εξεταστεί και το τέλος του πιστοποιητικού εμβολιασμού και είσοδο στην εστίαση. 

Όπως όλα δείχνουν είναι θέμα χρόνου να καταργηθεί και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αν και η Επιτροπή των Ειδικών δεν έχει ακόμη συζητήσει το θέμα, ωστόσο προβλέπεται να ασχοληθεί πολύ σύντομα στις αμέσως επόμενες τηλεδιασκέψεις.

Πάντως, ήδη, αρκετές χώρες (Βρετανία, Σκωτία, Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Δανία και Ισραήλ) έχουν καταργήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, με την Ελλάδα να παίρνει σειρά.

Τι νέο ισχύει στη Γαλλία

Νέα εποχή ξεκίνησε πριν λίγες μέρες για τους Γάλλους. Μετά από αρκετό καιρό πέταξαν τις μάσκες και μπορούν πια να πιουν καφέ χωρίς να χρειαστεί να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Ένας βασικός κορμός των περιορισμών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού τελείωσε στην Γαλλία.

Εδώ και λίγα 24ωρα, όποιος θέλει μπορεί να έχει πρόσβαση στα σινεμά, τα θέατρα, τα εστιατόρια, τις δημόσιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες χωρίς να δείχνει το υγειονομικό πάσο. Ή επίσης να κυκλοφορεί στους διαδρόμους των σχολείων και στα καταστήματα χωρίς μάσκα.

Το υγειονομικό πάσο, το οποίο περιλαμβάνει και αρνητικό τεστ στον ιό, παραμένει στα κέντρα παροχής φροντίδας υγείας και στους οίκους ευγηρίας.