Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
23.03.2022, 08:00

Νήσος: Έλαβε την πιστοποίηση AFQ

Νήσος: Έλαβε την πιστοποίηση AFQ

Tην νέα κατηγορία ζύθου "Better For You" ανοίγει η ΝΗΣΟΣ, λαμβάνοντας το Ευρωπαϊκό Σήμα πιστοποίησης ποιότητας AFQ της FOODOXYS, για τις πέντε μπύρες της, οι οποίες πιστοποιήθηκαν για τη βιοδραστικότητα της σύστασής τους προς όφελος της ανθρώπινης υγείας και ευεξίας.
"H ΝΗΣΟΣ πρωτοπορεί, δημιουργώντας μια νέα κατηγορία ζύθου, την Better For You, και με αυτόν τον τρόπο, είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία που κατέχει ευρωπαϊκώς αναγνωρισμένο σήμα, ενώ έτσι βάζουμε και την ελληνική μπύρα στο χάρτη της παγκόσμιας ζυθοποίησης", τόνισε ο ιδιοκτήτης της ΝΗΣΟΣ, Αλέξανδρος Κουρής, σε συνέντευξη Τύπου, συμπληρώνοντας ότι, η ΝΗΣΟΣ, από το 2014 κάνει ποιοτικό έλεγχο με συστήματα μοριακού ελέγχου (PCR), που είναι το ανώτερο πρότυπο της ασφάλειας τροφίμων.

ΤΟ AFQ
Πρόκειται για ένα νέο σύστημα βαθμολόγησης και κατάταξης της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, με βάση τη βιοδραστικότητα της σύστασής τους σε σχέση με την ανθρώπινη υγεία και ευζωία. 
Συγκεκριμένα, οι μπύρες υποβλήθηκαν στα αυστηρά και λεπτομερή πρωτόκολλα ελέγχου, που υποβάλλεται κάθε προϊόν, σύμφωνα με τον Κανονισμό Πιστοποίησης του AFQ, για την εκτίμηση της ικανότητας της σύστασής τους να εξουδετερώνουν ένα πλήθος, τόσο συνθετικών, όσο και φυσικών ελεύθερων ριζών. 
Παράλληλα, ελέγχθηκε η ικανότητα προστασίας που παρέχουν στο DNA από θραύσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε μεταλλάξεις, ενώ δοκιμάστηκαν και ως προς την δυνατότητά τους να προστατεύουν σημαντικά βιομόρια του οργανισμού, όπως τα λιπίδια, από οξειδωτικές βλάβες που συνδέονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τους ρυθμούς του και σχετίζονται σε μελέτες με καρδιοπάθειες, νευρολογικές παθήσεις και καρκίνο. 

afq methodology infographics pr 05 01

INFO - BPABEIA
NΗΣΟΣ Greek Island Pilsner, βαθμολογήθηκε με 16/20
NΗΣΟΣ All-Day Organic, με 17/20
NΗΣΟΣ Θολη & Nήσος 7 Μποφόρ, με 19/20
NΗΣΟΣ Αποκάλυψη με 20/20, καταφέρνοντας να επιδείξει την μέγιστη βιοδραστικότητα σε όλα τα βιοχημικά πρωτόκολλα που υποβλήθηκε

ΝΕΟ ΟΠΛΟ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ
Μιλώντας στο horecaopen.com, ο Ιδιοκτήτης της Νήσος, Αλέξανδρος Κουρής, επισημαίνει ότι, πλέον, στη φαρέτρα της, η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων, πέραν από την τοπικότητα, την ποιότητα, αλλά και τις βραβεύσεις, προσθέτει και τον ισχυρισμός υγείας, συμπληρώνοντας ότι η εν λόγω πιστοποίηση είναι προάγγελος για την ανάπτυξη του beer portfolio.
"Εντός του 2022 θα έχουμε νέα προϊόντα, ωστόσο δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην πιστοποίηση των προϊόντων μας για τα αντιοξειδωτικά τους. Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα μεγάλο νέο, όχι μόνο για την Νήσος, αλλά και για όλη την αγορά".

ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι, η Νήσος έλαβε πριν από 4 ημέρες την άδεια για την ίδρυση της νέας μονάδας παραγωγής μπύρας, που ετοιμάζει στο Κιάτο του Δήμου Συκιωνίων Κορινθίας, το οποίο θα είχε ήδη, ολοκληρωθεί, εάν δεν προέκυπτε η πανδημία.
"Πρόκειται για ένα ιδιαίτερου τύπου ζυθοποιείο για τα δεδομένα της Ελλάδας, που στοχεύει σε πράσινη παραγωγή", εξηγεί και συμπληρώνει στο FnB Daily ότι, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €4 εκατ., ενώ η επένδυση έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Nissos Kouretas Tsokli Kouris 1
Δρ. Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της FOODOXYS, Μάγια Τσόκλη, Αλέξανδρος Κουρής, Ιδιοκτήτες, Νήσος


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΟ
Επιπλέον, η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων συνεχίζει τη συνεργασία με την Κυπριακή Ζυθοποιία ΚΕΟ, όπως είχατε διαβάσει εδώ.
"Είμαστε δύο ανεξάρτητα, τοπικά ζυθοποιεία, που δεν ανήκουμε σε πολυεθνικά δίκτυα και βρισκόμαστε σε νησιά του Ελλαδικού χώρου. Διασυνδέσαμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Νήσος, που υπερβαίνουν την παραγωγική δυνατότητα του Ζυθοποιείου μας στην Τήνο, με την άριστη τεχνολογία και την μεγάλη παραγωγική δυνατότητα της ΚΕΟ, ώστε να ανταποκριθούμε κυρίως σε εξαγωγικές ευκαιρίες και νέα προϊόντα", ανέφερε ο κ. Κουρής.

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.