Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
29.03.2022, 14:49

Ο Αλέξανδρος Σπέρχος είναι ο πρώτος NFT Chef στον κόσμο

Ο Αλέξανδρος Σπέρχος είναι ο πρώτος NFT Chef στον κόσμο

Ο Αλέξανδρος Σπέρχος είναι ο πρώτος σεφ στον κόσμο, που δημιουργεί, Νon Fungible Tokens (NFT), στην Expo 2020 Dubai.
Ο Αλέξανδρος, εκτός του ότι επαναπροσδιορίζει την έννοια της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και προβάλλει τον πυλώνα της αγροδιατροφής με τις δημιουργίες του στο εστιατόριο, Efzin, εντός του περιπτέρου, είναι επίσης, ο πρώτος NFT Chef παγκοσμίως, εισάγοντας την υψηλή γαστρονομία στον κόσμο των NFTs.
Τα NFTs είναι μοναδικές ψηφιακές δημιουργίες, οι οποίες συχνά αντιπροσωπεύουν αντικείμενα του πραγματικού κόσμου, αγοράζονται και πωλούνται στο διαδίκτυο με τη βοήθεια κρυπτονομισμάτων και της blockchain τεχνολογίας που τα υποστηρίζει. 

Η σειρά γαστριμαργικής τέχνης του Αλέξανδρου Σπέρχου έχει ως αφετηρία το "The Harvest", μία σαλάτα burrata με τραγανή φλούδα ντομάτας, ελληνικές αφυδατωμένες ελιές και πέστο. Συνέχεια απετέλεσε το "The hunt meet vitamins", ενώ στη συλλογή έργων τέχνης του ακολουθούν δύο εφευρετικά και σύνθετα αναψυκτικά: "The Art of Vitamin", φτιαγμένο με βιολογικά γήινα εσπεριδοειδή και πούρα άγριου τραγανού πορτοκαλιού και το "The Volcano", που περιλαμβάνει καπνιστά μωβ μούρα, καθώς και μέντα εμποτισμένη με μέλι άγριας μέλισσας. Η σειρά των πιάτων που ψηφιοποιείται ονομάζεται "Glow in the Dark", χάρη στον ειδικό φωτισμό, με τον οποίο γίνεται η φωτογράφιση. 

Η Enterprise Greece, η οποία έχει τη διαχείριση και τον συντονισμό της ελληνικής παρουσίας στην Expo 2020 Dubai, είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.