Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
14.04.2022, 10:00

Ανησυχία για την αγοραστική δυνατότητα των Αμερικανών

Ανησυχία για την αγοραστική δυνατότητα των Αμερικανών

Ανησυχία φαίνεται να επικρατεί σε μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ για την απόφαση που θα λάβουν οι καταναλωτές για να ξοδέψουν τα χρήματά τους.

Το ερώτημα είναι στο επίκεντρο των στελεχών της C-suite, ανεξαρτήτως κλάδου, καθώς ο πληθωρισμός εκτινάσσεται σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 8,5% σε σχέση με πέρυσι τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Αυτά τα δεδομένα αντικατοπτρίζουν μια άνοδο που δεν έχουν δει οι ΗΠΑ από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και τις αρχές της δεκαετίας του 1980, με τον πυρήνα του πληθωρισμού να είναι ο υψηλότερος από τον Αύγουστο του 1982. Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγών, ο οποίος μετρά τι πληρώνουν οι χονδρέμποροι, σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από έτος σε έτος - 11,3% τον Μάρτιο.

Μέχρι στιγμής το 2022, οι αυξανόμενες τιμές δεν έχουν επιβραδύνει σημαντικά τους καταναλωτές.

Αυτή η συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση παρέχει μια ευκαιρία σε πολλές εταιρείες να αντισταθμίσουν τα αυξημένα κόστη.

Η Conagra ανέφερε ότι οι πωλήσεις βιολογικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 6% το πιο πρόσφατο τρίμηνο, παρόλο που ο όγκος μειώθηκε κατά 2,6%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chipotle Mexican Grill, Brian Niccol, δήλωσε στο "Closing Bell" του CNBC ότι ενώ η εταιρεία "συνεχίζει να βλέπει δύναμη" πιστεύει ότι οι καταναλωτές "θα συνεχίσουν να είναι πιο διακριτικοί στο μέλλον, καθώς αποφασίζουν πώς να ξοδέψουν τα δολάρια τους".