Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
15.04.2022, 09:00

Η McDonald's δοκιμάζει τις ηλεκτρικές νταλίκες της Volvo για το στόλο διανομής

Η McDonald's δοκιμάζει τις ηλεκτρικές νταλίκες της Volvo για το στόλο διανομής

Η McDonald's Καναδά πρόσθεσε το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα στον στόλο διανομής της, μία νταλίκα Volvo VNR Electric Class 8. Το ηλεκτρικό όχημα θα υποβληθεί σε δοκιμαστική λειτουργία για παράδοση φαγητού σε εστιατόρια της περιοχής του Μόντρεαλ, ανακοίνωσε η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα.

Η νταλίκα με την επωνυμία της McDonald's θα δουλέψει για παραδόσεις εντός εμβέλειας 150 χιλιομέτρων.

Είναιι γνωστό ότι οι μεγάλες εταιρείες στρέφονται προς περισσότερους εξηλεκτρισμένους στόλους, καθώς εντείνουν την εστίασή τους στη βιωσιμότητα. Η McDonald's έχει δεσμευτεί να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές στις παγκόσμιες δραστηριότητές της έως το 2050.

"Αυτή η δοκιμή έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τη διανομή της εφοδιαστικής αλυσίδας που θα μας φέρει πιο κοντά στην επίτευξη των καθαρών μηδενικών στόχων της McDonald's", δήλωσε ο Jacques Mignault, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της McDonald's Canada. "Λαμβάνοντας υπόψη τον πιθανό αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η δοκιμή στην επιχείρησή μας και στις παγκόσμιες δεσμεύσεις μας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για την εταιρεία", πρόσθεσε.

Η McDonald's θα πρέπει να αλλάξει τις τρέχουσες μεταφορικές της δραστηριότητες για να πετύχει τον στόχο της. Το παγκόσμιο δίκτυο logistics της McDonald's μεταφέρει τρόφιμα κάνοντας 250 εκατομμύρια μίλια ετησίως, σύμφωνα με μια έκθεση της εταιρείας του 2021. Οι εκπομπές του πεδίου 3 για τα McDonald's, που περιλαμβάνουν τις μεταφορές και τα logistics, ανήλθαν συνολικά σε 53,7 εκατομμύρια μετρικούς τόνους το 2020, από 49,8 εκατομμύρια το 2015.

Η McDonald's Canada σχεδιάζει να μεταφέρει τον στόλο της σε οχήματα με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, όπου είναι εφικτό, για να εξυπηρετήσει τα περισσότερα από 1.400 εστιατόρια της, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την αντικατάσταση οχημάτων που κινούνται με ντίζελ με οχήματα εναλλακτικού καυσίμου.

Το αρχικό κόστος και η ανάγκη για περισσότερες υποδομές φόρτισης παραμένουν εμπόδια για τις εταιρείες που επιδιώκουν να έχουν ηλεκτροκίνητο στόλο.