Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13.05.2022, 09:00

McDonald's: Δοκιμασία με το νέο σύστημα αξιολόγησης

McDonald's: Δοκιμασία με το νέο σύστημα αξιολόγησης

Η McDonald's θέτει σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα αξιολόγησης των εστιατορίων της και ήδη υπάρχει ανησυχία από ορισμένους ιδιοκτήτες.

Οι ιδιοκτήτες franchise της McDonald's εκφράζουν ανησυχία και απογοήτευση για το νέο σύστημα βαθμολόγησης, που σχεδιάζει να εφαρμόσει ο γίγαντας του fast food στις αρχές του επόμενου έτους, με ορισμένους να λένε ότι είναι κακός συγχρονισμός, λόγω των πρωτοφανών πιέσεων στο εργατικό δυναμικό.

Η εταιρεία σχεδιάζει να θέσει σε ισχύ το σύστημα, που ονομάζεται Operations PACE, το οποίο σημαίνει Performance and Customer Excellence, τον Ιανουάριο του 2023. Η McDonald's σημειώνει σε ένα κείμενο 60 σελίδων του συστήματος PACE, ότι χρειάζεται μια "νέα προσέγγιση που να υποστηρίζει την επίτευξη των στόχων του σχεδίου ανάπτυξής μας".

Οι ανησυχίες

Ορισμένοι ιδιοκτήτες franchise, ωστόσο, ανησυχούν ότι η νέα διαδικασία θα βλάψει τις επιχειρήσεις και θα αποξενώσει τους εργαζόμενους σε μια δύσκολη αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα προβλέπει έξι έως 10 επισκέψεις ετησίως από την εταιρεία και τρίτους αξιολογητές ανά τοποθεσία, οι οποίες έρχονται μαζί με άλλες επιθεωρήσεις, όπως οι τοπικοί κανονισμοί ασφάλειας τροφίμων. Η McDonald's έχει περίπου 13.000 τοποθεσίες franchising στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Άλλοι ιδιοκτήτες φοβούνται ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια λιγότερο συνεργατική προσέγγιση των επιχειρήσεων, με αυστηρότερη βαθμολόγηση, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος και δύο ξεχωριστές έρευνες μεταξύ των ιδιοκτητών. Οι άνθρωποι αυτοί αρνήθηκαν να κατονομαστούν επειδή δεν έχουν την εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημόσια για το PACE.

"Απλώς σκοτώνει το ηθικό, και με το σημερινό περιβάλλον προσλήψεων να είναι τόσο δύσκολο, δεν έχω την πολυτέλεια να χάσω άλλους ανθρώπους", δήλωσε ένας ιδιοκτήτης με εμπειρία δεκαετιών και περίπου δώδεκα τοποθεσίες. Το άτομο αυτό έχει 500 υπαλλήλους, αλλά του λείπουν 100 παρά το γεγονός ότι πληρώνει $16 την ώρα.

Ο ιδιοκτήτης είπε επίσης ότι τα προηγούμενα συστήματα βαθμολόγησης της McDonald's ήταν πιο συνεργατικά και είχαναμοιβαία συμφωνημένους στόχους. "Δεν μπορείτε να βελτιώσετε τα πράγματα λέγοντας στους διευθυντές μου ότι απέτυχαν", ανέφερε ο ίδιος.

Η McDonald's υπερασπίστηκε το νέο σχέδιο αξιολόγησης

"Πρέπει να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στη διατήρηση των παγκοσμίου φήμης προτύπων αριστείας στα εστιατόριά μας. Αυτό το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης επιδόσεων, που σχεδιάστηκε με συνεχή συμβολή των ιδιοκτητών franchise, θα προσφέρει εξατομικευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση στα εστιατόρια για να τα βοηθήσει να παρέχουν μια απρόσκοπτη εμπειρία McDonald's που θα κάνει τους πελάτες να επιστρέφουν", δήλωσε η εταιρεία. "Για να δοθεί χρόνος στα εστιατόρια να μάθουν το νέο σύστημα, προσφέρονται προαιρετικές επισκέψεις εκμάθησης το 2022 πριν από την επίσημη έναρξη τον Ιανουάριο του 2023".