Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
19.05.2022, 12:14

Stohos Food Stories: Άνοιγμα στην Αγγλία - Οι νέες λύσεις για το HoReCa

Stohos Food Stories: Άνοιγμα στην Αγγλία  - Οι νέες λύσεις για το HoReCa

Με νέα προϊόντα εμπλουτίζει το HοReCa portfolio η Stohos Food Stories της οικογένειας Λεοντζίνη, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επεξεργασίας κρέατος.
Όπως πληροφορούμαστε, η εταιρεία λάνσαρε στην αγορά προτάσεις αμερικανικού και ανατολίτικου street style, όπως είναι τo Kentucky Fried chicken και το προ ψημένο κοκορέτσι.
Παράλληλα, η εταιρεία που τροφοδοτεί με επώνυμα προϊόντα την ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, εστιάζει στο να αυξήσει το brand awareness της ελληνικής ethnic κουζίνας, με σκοπό να ενισχύσει τις πωλήσεις των προϊόντων της.
Μάλιστα, τα προϊόντα της είναι ήδη, στην Μασούτης, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις και με την Σκλαβενίτης, προκειμένου να τοποθετηθούν περισσότερα προϊόντα της σειράς.
Με τις εξαγωγές να απορροφούν το 20% του ετήσιου τζίρου, η Διοίκηση της Stohos Food Stories επεκτείνει την παρουσία της στις ξένες αγορές, μπαίνοντας στην Αγγλία και ενδυναμώνοντας τη συνεργασία με τις Σκανδιναβικές χώρες, αγορά στην οποία στοχεύει να επιτύχει επιπλέον ανάπτυξη.
Η εταιρεία εξάγει σε περισσότερες από 17 χώρες, με κυριότερες αγορές τις:

  • Ισπανία
  • Γερμανία
  • Ιταλία

IMG 6672
To momentum για την Ανατολή
Επιπλέον, έχοντας αρκετές ethnic προτάσεις στο portfolio της, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί περαιτέρω και σε ανατολικές χώρες. Πηγές της εταιρείας αναφέρουν στο Horeca Open ότι υπάρχει σημαντικό momentum για είσοδο ελληνικών προϊόντων στην Τουρκία, η οποία, λόγω νομοθετικών κολλημάτων, δεν μπορεί να εξάγει κρεατικά προϊόντα.

Τρέχει το επενδυτικό στις εγκαταστάσεις
Με τον κύκλο εργασιών του 2021 να ανέρχεται στα €15 εκατ., αγγίζοντας τα επίπεδα του 2019, η Stohos Food Stories συνεχίζει τις επενδύσεις στις εγκαταστάσεις, βελτιώνοντας τις υποδομές και ενισχύοντας το capacity.
Αυτήν την περίοδο τρέχει το επενδυτικό των €2 εκατ., που αφορά στην επέκταση των κύριων κτιριακών εγκαταστάσεων στην Χαλκιδική, αλλά και στην ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού.
Σημειώνεται ότι αυτό δεν είναι το μόνο επενδυτικό για τις εγκαταστάσεις. Το 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε επένδυση €5 εκατ., που αφορούσε στην επέκταση της παραγωγικής μονάδας και τις νέες γραμμές παραγωγής για τα προ ψημένα προϊόντα.