Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
21.07.2022, 09:00

Coffee Berry: Βλέπει τζίρο €20 εκατ. φέτος–Στα €9 εκατ. η επένδυση στο Κορωπί

Coffee Berry: Βλέπει τζίρο €20 εκατ. φέτος–Στα €9 εκατ. η επένδυση στο Κορωπί

Στην Μέση Ανατολή επεκτείνεται η αλυσίδα street café, Coffee Berry, που υπέγραψε συμφωνία με στρατηγικό συνεργάτη για την ανάπτυξη του δικτύου της στην Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο της επέκτασης που επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου. 
Όπως πληροφορούμαστε, η συμφωνία περιλαμβάνει τη λειτουργία 4 καταστημάτων εντός του πρώτου έτους, ενώ σε βάθος πενταετίας, το δίκτυο της Coffee Berry θα αριθμεί 22 καταστήματα στη χώρα.

Πάνω από 235 καταστήματα μέχρι τέλος του έτους
Αξίζει να αναφέρουμε ότι, μέχρι στιγμής, η αλυσίδα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος, Χάρης Γρυπάρης, λειτουργεί 205 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο, ενώ συνεχώς προστίθενται όλο και περισσότερα νέα καταστήματα στο δίκτυο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αλυσίδα, που άνοιξε πρόσφατα στην Ελλάδα 15 καταστήματα, σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Δράμα, Πύργο Ηλείας και Ρόδο, στοχεύει σε επέκταση του δικτύου σε ακόμα περισσότερες μεγάλες πόλεις, εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης. 
Ειδικότερα, μέχρι το τέλος του 2022, η Coffee Berry υπολογίζει ότι θα ξεπεράσει τα 235 καταστήματα στις αγορές όπου δραστηριοποιείται, ενώ και η προσθήκη της Σαουδικής Αραβίας θα ενισχύσει σημαντικά το δίκτυο.

Απέκτησε ακίνητο 4.500 τ.μ.
Παράλληλα, η εταιρεία πρόσφατα προχώρησε σε σημαντική στρατηγική επένδυση, αποκτώντας βιομηχανικό ακίνητο έκτασης 4.500 τ.μ. στο Κορωπί, όπου θα δημιουργηθεί μια πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής, η οποία θα υποστηρίξει τις μεγάλες ανάγκες που θα προκύψουν από τα σχέδια επέκτασης της εταιρείας, εντός και εκτός συνόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική επένδυση υπερβαίνει τα €9 εκατ.

Στα €14,2 εκατ ο τζίρος το 2021 
Με την αγορά της καφεστίασης να γνωρίζει σημαντικές προκλήσεις σε επίπεδο ανατιμήσεων, πρώτων υλών και ενέργειας, που συμπιέζουν τα περιθώρια κέρδους η Coffee Berry σημειώνει συνεχή άνοδο τα τελευταία χρόνια, µε τον κύκλο εργασιών του 2021 να κλείνει στα €14,2 εκατ., ενώ για το 2022, η πρόβλεψη είναι ότι θα ανέλθει σε περίπου €20 εκατ. 

Νέα κατηγορία καφέ
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Coffee Berry, αναγνωρίζοντας την αυξητική τάση της κατανάλωσης καφέ στο σπίτι, έχει μπει δυναμικά σε συμπληρωματικές προϊοντικές κατηγορίες, όπως είναι ο καφές σε μορφή κάψουλας.

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.