Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
22.07.2022, 12:19

1ος Μαραθώνιος Διαγωνισμός Γαστρονομίας: Ξεκινά ην Δευτέρα 25/7 με δύο διαγωνισμούς

1ος Μαραθώνιος Διαγωνισμός Γαστρονομίας: Ξεκινά ην Δευτέρα 25/7 με δύο διαγωνισμούς

Με πρωτοβουλία του Δήμου Μαραθώνα η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών με στόχο την προώθηση και την ανάδειξη του κλάδου της εστίασης, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιήσουν από κοινού τον 1ο Μαραθώνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής.

Ο 1ος Μαραθώνιος Γαστρονομίας πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και υπεύθυνος της εκδήλωσης ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων & Συναφών Αττικής Παύλος Δημέλης.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν δύο (2) διαγωνισμοί.

Ο ένας θα είναι μαγειρικής (κατηγορίες κοτόπουλο & ψάρι - κρυφό καλάθι) και ο δεύτερος διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής (ελεύθερη συνταγή με θέμα τα καλοκαιρινά φρούτα, η οποία προσκομίζεται έτοιμη).

Όλοι οι διαγωνισμοί, αφορούν επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες, ενώ οι νικητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν σημαντικά, όπως αναφέρουν οι φορείς, έπαθλα.

Επιπλέον μπορείτε να επισκεφτείτε και την έκθεση των παραδοσιακών προϊόντων από τους τοπικούς παραγωγούς, η οποία θα ξεκινήσει το Σάββατο 23 Ιουλίου. Τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνουν, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Νίκος Υποφάντης και η συνεργάτιδά του Νεφέλη Ράντου.