Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/1638
14.09.2022, 13:00

Τί "υπόσχεται" το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Yacht Chef

Τί "υπόσχεται" το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Yacht Chef

Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μάγειρες που θέλουν να σταδιοδρομήσουν ως Chefs σε superyachts, δημιουργήθηκε από το τμήμα Executive Education του BCA College, σε συνεργασία με τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου και την υποστήριξη του ιδρύματός του, Stelios Philanthropic Foundation.
To πρόγραμμα Yacht Chef είναι διάρκειας ενός έτους, οδηγεί στην απόκτηση του Yacht Chef Certificate και περιλαμβάνει:

  • εκπαίδευση στην κουζίνα του Hotel School του BCA College στην Αθήνα
  • “περιφερειακά” μαθήματα
  • πρακτικά μαθήματα σε πλωτό campus, στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά

Μαθήματα στο “Kleli 1”
Ειδικότερα, τα πρακτικά μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο κλασικό motor yacht Klelia 1, μήκους 45 μέτρων, που ναυπηγήθηκε το 1957 στην Ολλανδία και αποτελούσε την πρώτη θαλαμηγό του αείμνηστου Λουκά Χατζηιωάννου, πατέρα του Στέλιου. Το Klelia 1 παραχωρήθηκε από τον ίδιο τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου, προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν πραγματική εμπειρία σε ένα ρεαλιστικό περιβάλλον σκάφους.
Σύμφωνα με την Χριστίνα Κωνσταντινίδου, General Manager του BCA College, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου ήθελε να βρεθεί ένας τρόπος να αξιοποιηθεί το Klelia 1 προς όφελος του κοινού, προσφέροντας στην κοινωνία και, ειδικότερα, σε ανθρώπους που θέλουν αλλά δεν μπορούν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους.
“Δίνει πίσω στην κοινωνία ευρύτερα, γιατί βελτιώνει την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, φέρνοντας περισσότερα έσοδα στην Ελλάδα”.

Δεκαετή διάρκεια το μνημόνιο συνεργασίας
Όπως διευκρίνισε η κα Κωνσταντινίδου, το μνημόνιο συνεργασίας με τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου έχει βάθος 10ετίας. “Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου ήταν από την πρώτη στιγμή όχι απλά συνοδοιπόρος, αλλά μαέστρος της διαδικασίας, συμμετέχοντας πολύ ενεργά στο project”, πρόσθεσε η General Manager του BCA College.
Η ίδια ανέφερε πως οι δύο πλευρές εξέτασαν αναλυτικά το πρόγραμμα, με βάση τις ανάγκες και τις ελλείψεις που υπάρχουν, ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε άπειρους, αλλά σε άτομα με προϋπηρεσία ή αντίστοιχες σπουδές, “που θέλουν να γίνουν πολίτες του κόσμου, να διευρύνουν το πνεύμα τους και να αναβαθμίσουν την τέχνη τους”.
Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για πολύ υψηλής στάθμης υπηρεσίες, με πολλές ιδιαιτερότητες, λόγω της θάλασσας. Ένας Yacht Chef, σύμφωνα με την ίδια, πρέπει να πολυτάλαντος, να προβλέπει καταστάσεις και να έχει την ευστροφία και την ταχύτητα να προσαρμόζεται στις ταχύτατα μεταβαλλόμενες συνθήκες στην θάλασσα. “Δημιουργούμε ανθρώπους με μια διαφορετική κουλτούρα και διευρυμένη αντίληψη”.
Όπως υπογράμμισε η κα Κωνσταντινίδου, το BCA είδε μια έλλειψη στην αγορά. Ενώ τα yachts αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, με την Ελλάδα να έχει κάνει μια στροφή στον ποιοτικό τουρισμό, δεν υπάρχει επάρκεια έμψυχου δυναμικού που να μπορεί να καλύψει την ζήτηση.
Η ίδια εκτίμησε ότι χωρίς εξειδίκευση στο κομμάτι των yachts, δύσκολα θα μπορούσε ένας chef να ανταπεξέλθει και να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες. Και σε αυτό το επίπεδο των πελατών, αν δεν υπάρχουν ποιοτικές υπηρεσίες, υπάρχει δυσαρέσκεια. “Οφείλουμε ο καθένας μας να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, ώστε όλοι μαζί να ανεβάσουμε το τουριστικό προϊόν”.

Πηγή: Ελευθερία Πιπεροπούλου - FnB Daily

{gallery}1638{/gallery}