Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
02.11.2022, 12:00

Premier Capital: Η ελληνική αγορά έχει προοπτικές για την ανάπτυξη του δικτύου της McDonald's

Premier Capital: Η ελληνική αγορά έχει προοπτικές για την ανάπτυξη του δικτύου της McDonald's

Στο να προέρχονται όλες οι συσκευασίες που απευθύνονται στους πελάτες 100% από ανανεώσιμες, ανακυκλωμένες ή πιστοποιημένες πηγές, καθώς επίσης και στο να ανακυκλώνονται οι συσκευασίες σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s, εστιάζει η εταιρεία έως το 2025, όπως αναφέρει στο HorecaOpen η Managing Director Premier Capital Ελλάς, Simona Mancinelli, με αφορμή το opening του νέου καταστήματος στην Δουκίσσης Πλακεντίας, το οποίο είναι το πρώτο εστιατόριο που θα ενσωματώνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μηδενικών αποβλήτων, βασισμένο στη στρατηγική του brand για την αειφορία, για το οποίο διαβάσατε πρώτα στο FnB Daily στις 7/10.
"To πρόγραμμα Just Go Zero έχει ξεκινήσει στο εστιατόριο Πλακεντίας από τα τέλη Οκτωβρίου και θα ακολουθήσουν και άλλα εστιατόρια McDonald’s”.

Πώς σχεδιάζετε να ενισχύσετε την παρουσία σας στην ελληνική αγορά;
Από το 2011 που αναλάβαμε την ελληνική αγορά, και παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και τον ισχυρό ανταγωνισμό, επικεντρωθήκαμε στην ανάπτυξη και ενίσχυση του brand McDonald’s και στην ενδυνάμωση της σχέσης μας με τους επισκέπτες μας.
Η μακροπρόθεσμη στρατηγική μας απέδωσε καρπούς και κατά την τελευταία δεκαετία η Premier Capital Ελλάς σχεδόν τριπλασίασε τον κύκλο εργασιών της και πολλαπλασίασε τα κέρδη της. Έχουμε επενδύσει €34,8 εκατ, εκπαιδεύσαμε και απασχολούμε εκατοντάδες ανθρώπους και έχουμε προσφέρει καλό φαγητό γρήγορα με υψηλή αξία και άνεση σε εκατομμύρια επισκέπτες.
Η ανανεωμένη στρατηγική μας - Accelerating the Arches - διακατέχεται από τον στόχο να λειτουργούμε καταπληκτικά εστιατόρια και να στηρίζουμε τους ανθρώπους μας. Συνεχίζουμε στη στρατηγική να αναπτύσσουμε την εταιρεία μας, να φέρνουμε το brand πιο κοντά σε περισσότερους καταναλωτές και να παραμένουμε πιστοί στην αποστολή μας, να προσφέρουμε μια συνολική εμπειρία και απολαυστικές στιγμές εύκολα για όλους.
Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας την καλύτερη εμπειρία και να επεκτείνουμε το δίκτυό μας, για να φτάσουμε σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές.

Με ποιους τρόπους ενισχύεται το δίκτυο στην Ελλάδα;
Η Premier Capital ανέλαβε την ελληνική αγορά με μια ισχυρή δέσμευση να επενδύσει στο δίκτυο McDonald’s. Έχοντας πλήρη επίγνωση των οικονομικών δυσκολιών, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ελληνική αγορά έχει πολλές προοπτικές για να αναπτύξουμε περαιτέρω το δίκτυο της McDonald’s και να προσφέρουμε μια βελτιωμένη εμπειρία στους επισκέπτες μας, με αξία και καινοτομία.
Φυσικά, η αγορά έχει δυσκολίες, επομένως χρειάζεται προσοχή και επιμονή.
Στόχος μας είναι η συνεχής αναβάθμιση του brand McDonald’s στην Ελλάδα, η αύξηση της προσβασιμότητας και η περαιτέρω ενδυνάμωση της σχέσης με τους επισκέπτες μας.
Από το 2011, η Premier Capital Ελλάς έχει επενδύσει περισσότερα από €34,8 εκατ. για τη δημιουργία νέων εστιατορίων και την ανακαίνιση υφιστάμενων, καθώς και την αναβάθμιση υποδομών και τεχνολογίας σε ολόκληρο το δίκτυο.
Ακόμα και κατά τη διάρκεια των δύο δύσκολων ετών της πανδημίας, δεν σταματήσαμε τις επενδύσεις.
Το διάστημα 2020-21 ανοίξαμε τρία νέα εστιατόρια (Κηφισός, Ίλιον, Μεταμόρφωση) και ανακαινίσαμε αυτό στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι συνολικές επενδύσεις ανήλθαν σε €5,6 εκατ. και όλα τα εστιατόρια ενσωματώνουν το μοντέλο Experience of the Future, με ψηφιακές υπηρεσίες τόσο μέσα στο εστιατόριο, όσο και στην εφαρμογή για κινητά.

Εξετάζετε το ενδεχόμενο να προχωρήσετε σε ανακαινίσεις;
Ένα μέρος των επενδύσεών μας κατευθύνεται στην ανακαίνιση και αναμόρφωση των υφιστάμενων εστιατορίων καθώς, επίσης, και σε αναβάθμιση υποδομών και τεχνολογιών σε όλο το δίκτυο.
Το 2022 ανακαινίσαμε το εστιατόριο McDonald’s στο Σύνταγμα, το πρώτο εστιατόριο McDonald’s στην Αθήνα, επένδυση που ανήλθε σε €450 χιλ., σύμφωνα με το νέο μοντέλο υπηρεσιών. Επίσης, ανοίξαμε τρία νέα εστιατόρια στην Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη και το πιο πρόσφατο στην Δουκίσσης Πλακεντίας, επενδύοντας συνολικά €5,3 εκατ.

Το περασμένο έτος, η Premier Capital Ελλάς παρουσίασε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 38%, στα €51,9 εκατ., και κέρδη €3,1 εκατ. Πώς σκοπεύετε να ενισχύσετε το online κανάλι;
Το επενδυτικό μας πλάνο εστιάζει στον ψηφιακό μετασχηματισμό με το σύγχρονο μοντέλο υπηρεσιών Experience of the Future, το οποίο εισάγει καινοτομίες στην εμπειρία των επισκεπτών στη διάδρασή τους με το brand, μέσω των μηχανημάτων αυτόματης συναλλαγής, της υπηρεσίας εξυπηρέτησης στο τραπέζι και των ψηφιακών menu boards.
Με τις υπηρεσίες McDrive και McDelivery επεκτείνουμε την εμπειρία McDonald’s για να φτάσουμε στους πελάτες μας με τον τρόπο ή στον τόπο που τους εξυπηρετεί. Το McDonald’s Drive Thru λειτουργεί όλο το 24ωρο και προσφέρει γρήγορη και φιλική εξυπηρέτηση, επιτρέποντας στους επισκέπτες να παραγγείλουν και να παραλάβουν από το όχημά τους. Σήμερα λειτουργούν 28 εστιατόρια, εκ των οποίων τα 19 διαθέτουν υπηρεσία McDrive.
Μέσω ψηφιακών καινοτομιών συνεχίζουμε να αλληλεπιδρούμε με τους επισκέπτες μας από το McDonald’s app.
Πρόσφατα λανσάραμε τη νέα υπηρεσία Mobile Order & Pay στα συμμετέχοντα εστιατόρια McDonald’s.

Σημειώνεται ότι η Premier Capital Ελλάς, μέλος της Premier Capital plc, με έδρα τη Μάλτα, είναι ο Developmental Licencee της McDonald’s σε Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία, λειτουργεί 28 εστιατόρια McDonald’s στην ελληνική αγορά και απασχολεί περισσότερους από 1.400 εργαζόμενους που εξυπηρετούν περισσότερους από 10 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.