Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
26.11.2022, 15:00

Άμεσα συνυφασμένη η Xenia με την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

Άμεσα συνυφασμένη η Xenia με την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

Πάνω από 30.000 επισκέπτες αναμένεται να προσελκύσει η έκθεση Xenia 2022, που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο Metropolitan Expo και θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.
Η Xenia, το μεγαλύτερο εμπορικό φόρουμ του κλάδου της φιλοξενίας, δίνει την ευκαιρία στους επαγγελματίες που θα την επισκεφτούν νβρουν όλες τις λύσεις και προτάσεις, προκειμένου να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών τους, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Forum ΑΕ- Member of NürnbergMesse Group, Θανάσης Παναγούλιας.
Επιπλέον, η Xenia 2022 παρουσιάζει το Architect Lab Project, ένα πρωτοποριακό project εξαιρετικού design και αισθητικής.

Αγαπητέ κύριε Παναγούλια, τι προσδοκίες σας δημιουργεί η φετινή διοργάνωση της Xenia 2022;
Το γεγονός ότι η τουριστική σεζόν 2022 κλείνει με ένα εξαιρετικά θετικό πρόσημο, όσον αφορά τις αφίξεις και με έσοδα που ξεπερνούν τα €20 δις, αλλά και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μόνο αισιοδοξία μπορεί να μας γεμίζει για την φετινή διοργάνωση της έκθεσης. 
Η Xenia είναι άμεσα συνυφασμένη με την ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και με την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών. 
Το άριστο κλίμα που επικρατεί στον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας και η διάθεση για επενδύσεις από τους ξενοδόχους και τα στελέχη της θα “εξαργυρωθεί” κατά τη διάρκεια της έκθεσης. 
Οι ξενοδόχοι ξέρουν ότι πρέπει να κρατήσουν τον πήχη ψηλά και ότι πρέπει συνεχώς να εξελίσσονται και να μην μένουν στάσιμοι και να ακολουθούν τις παγκόσμιες τάσεις. Η έκθεση Xenia, είναι το εμπορικό φόρουμ που θα επισκεφτούν για να βρουν όλες τις λύσεις και προτάσεις να γίνουν ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις τους, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Η Xenia πάντοτε αποτελεί μια κομβική εμπορική συνάντηση για τον κλάδο της φιλοξενίας στην χώρα μας. Ποια είναι τα μεγέθη της Xenia 2022;
Φέτος στην Xenia συμμετέχουν 500 εκθέτες οι οποίοι παρουσιάζουν σε 4 halls και 45.000 τ.μ εκθεσιακής επιφάνειας, όλες τις νέες τάσεις, καινοτόμα προϊόντα, high-end προτάσεις, σύγχρονες τεχνολογίες για την κατασκευή, ανακαίνιση, εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και λύσεις για τον εξοπλισμό, την τροφοδοσία και την ψηφιακή παρουσία των ξενοδοχειακών καταλυμάτων. 
Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι από αυτούς οι 150 είναι κορυφαίες εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου, αριθμός αρκετά σημαντικός. Eπίσης, στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν και τις τρείς ημέρες 80 ώρες ομιλιών από 45 hospitality experts και στελέχη του κλάδου στα 2 stages του Digi Hotel και του Architect Lab Lectures. Παράλληλα, περίπου 1.000 ξενοδόχοι από όλοι την Ελλάδα αναμένεται να παρακολουθήσουν την ετήσια Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος που θα γίνει σήμερα, Σάββατο 26 Νοεμβρίου. 
Τέλος, περισσότεροι από 50 κορυφαίοι ξενοδοχειακοί όμιλοι θα πάρουν μέρος στις Ξενοδοχειακές Ημέρες Καριέρες που διοργανώνονται από την Workahtlon στις 27 και 28 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της έκθεσης. Με βάση όλα τα παραπάνω αλλά και τις μέχρι σήμερα ενδείξεις, αναμένουμε περισσότερους από 30.000 επισκέπτες στην Xenia 2022. 

Ποιες οι ευκαιρίες για τον επαγγελματία που θα επισκεφθεί την έκθεση;
Ο Έλληνας ξενοδόχος βρίσκεται μπροστά σε συνθήκες ιδιαίτερες και απαιτητικές, κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης. Όμως παράλληλα, βρίσκεται μπροστά και στην προοπτική για μία ακόμα πιο πετυχημένη σεζόν του 2023. Με την επίσκεψή τους στην Xenia οι επαγγελματίες του χώρου θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με τους εκθέτες για τις νέες ανάγκες της επιχείρησής τους και επιλέξουν μαζί τις custom λύσεις που τους ταιριάζουν. Επίσης, με ένα εύρος συμμετοχών που εκπροσωπούν όλους τους στρατηγικής σημασίας κλάδους που απευθύνονται στο ελληνικό ξενοδοχείο, θα ανακαλύψουν από κοντά καινοτόμα προϊόντα και σύγχρονες υπηρεσίες που έχουν ως στόχο να κάνουν τις ξενοδοχειακές τους μονάδες λειτουργικές, μοντέρνες, βιώσιμες, eco-friendly. Παράλληλα, θα βρουν λύσεις που θα βοηθήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των τουριστικών καταλυμάτων με στόχο την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και κόστους, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι το νούμερο ένα ζητούμενο για αυτούς. 

Φέτος, παρουσιάζεται και για πρώτη φορά το project “Architect Lab”
Η Xenia είναι μία έκθεση που θέλει πάντα να καινοτομεί και να προσφέρει μία μοναδική και ολοκληρωμένη επισκεπτική εμπειρία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο φέτος παρουσιάζουμε για το Architect Lab Project. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό project εξαιρετικού design και αισθητικής, σε μία δομημένη εγκατάσταση 800 τ.μ. που αναπτύσσεται στο Hall 2 της έκθεσης. Το Architect Lab είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στα καινοτόμα υλικά και στις λύσεις κατασκευής και “προσκαλεί” αρχιτέκτονες, διακοσμητές και μηχανικούς σε μια δημιουργική σύζευξη με τις σύγχρονες ανάγκες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Στο χώρο του Architect Lab συμμετέχουν 26 εταιρείες, ενώ παράλληλα στον ίδιο χώρο υπάρχει και το stage των Architect Lab Lectures που ανέφερα και προηγουμένως.