Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
26.11.2022, 10:00

XENIA 2022: Κομβική εμπορική συνάντηση για τον κλάδο της φιλοξενίας

XENIA 2022: Κομβική εμπορική συνάντηση για τον κλάδο της φιλοξενίας

Ξεκίνησε από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo η Χenia 2022, η premium έκθεση αποκλειστικά στοχευμένη στον ξενοδοχειακό κλάδο, η οποία αποτελεί leader της προμηθευτικής και κατασκευαστικής αγοράς.
H Xenia 2022, που θα λάβει χώρα μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου, θα αποτελέσει για μία ακόμη φορά κομβική εμπορική συνάντηση για τον κλάδο της φιλοξενίας, αλλά και networking forum για ξενοδόχους, στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, διακοσμητές, f&b managers, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και βιλών.
Η έκθεση συγκεντρώνει 500 εκθέτες, τα περίπτερα των οποίων εκτείνονται σε 45.000 τ.μ. και 4 Halls.
Όλες οι νέες τάσεις, καινοτόμα προϊόντα, προτάσεις και λύσεις για την κατασκευή, ανακαίνιση και ψηφιακή παρουσία των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, θα παρουσιαστούν στο σημαντικότερο εκθεσιακό event και πυλώνα της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή του ελληνικού τουρισμού.

BOX
Ημέρες και ώρες λειτουργίας
Σάββατο 26 Νοεμβρίου 10:00-19:00, Κυριακή 27 Νοεμβρίου
10:00-19:00, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 10:00-18:30
Είσοδος μόνο σε επαγγελματίες
Οnline πρόσκληση: https://www.xenia.gr/online-prosklisi/

Δείτε την λίστα εκθετών

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
Φιλοξενώντας τις εταιρείες leader της προμηθευτικής και κατασκευαστικής αγοράς, θα αποτελέσει για μία ακόμη χρονιά hot spot εμπειριών, τάσεων, καινοτομιών, λύσεων και έμπνευσης για χιλιάδες επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου.
Με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων και σημαντικότερων επιχειρήσεων της κατασκευαστικής και προμηθευτικής αγοράς, αλλά και τη στήριξη όλων των θεσμικών φορέων του κλάδου, η Xenia έχει ως στόχο να καταξιωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του είδους της διεθνώς.
Επαγγελματίες από τον κλάδο των ξενοδοχείων και των μικρών καταλυμάτων έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις κορυφαίες επιχειρήσεις ξενοδοχειακού εξοπλισμού, τεχνολογικών λύσεων και διαδικτυακών υπηρεσιών, με εταιρείες που ειδικεύονται στην κατασκευή, την ανακαίνιση και την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και με προμηθευτές του επισιτιστικού κλάδου, των οποίων οι υπηρεσίες βρίσκουν εφαρμογή σε βασικούς τομείς λειτουργίας των ξενοδοχείων.
Η Xenia αποτελεί το ετήσιο απαραίτητο ραντεβού πλήθους επιχειρηματιών και επαγγελματιών του ξενοδοχειακού αλλά και ευρύτερου κλάδου του τουρισμού, οι οποίοι την επισκέπτονται προκειμένου να ενημερωθούν για τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις τάσεις στην κατασκευή αλλά και τη διακόσμηση καθώς και για τις καινοτόμες υπηρεσίες που έχουν ως στόχο να κάνουν τις ξενοδοχειακές τους επιχειρήσεις λειτουργικές και μοντέρνες.

ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ
Οι εταιρείες που συμμετέχουν στην Xenia καλύπτουν όλο το φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών που αφορούν την κατασκευή, ανακαίνιση, διακόσμηση, εξοπλισμό και τροφοδοσία ξενοδοχείων, ξενώνων, ενοικιαζόμενων δωματίων και camping. Οι βασικές κατηγορίες εκθεμάτων είναι οι ακόλουθες:

  • Κατασκευή - Διακόσμηση - Ενέργεια - Αυτοματισμοί
  • Ξενοδοχειακός εξοπλισμός
  • Μηχανήματα και εξοπλισμός κουζίνας
  • Food & Beverage
  • Digital technology



ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
Η έκθεση μέσα από τις εξειδικευμένες για κάθε κατηγορία επισκεπτών παράλληλες εκδηλώσεις (σεμινάρια, master classes, ανοιχτές συζητήσεις), που έχουν ως στόχο την παρουσίαση και προβολή των τάσεων στη διακόσμηση, την κατασκευή και τις τεχνολογικές εξελίξεις όσον αφορά τη λειτουργικότητα των χώρων, αλλά και την εκπαίδευση στις νεότερες διαδικτυακές εφαρμογές και το ψηφιακό περιβάλλον, αποτελεί μία ουσιαστική πλατφόρμα καινοτομιών και εξελίξεων για τον ξενοδοχειακό κλάδο.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕ 150 ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΚΘΕΤΕΣ
Μία μεγάλη γκάμα καινοτόμων λύσεων, νέων τεχνολογιών και high-end προϊόντων για την κατασκευή, την ανακαίνιση και την εξοικονόμηση ενέργειας στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα γενικότερα, θα παρουσιάσουν 150 κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, στον μεγάλο και πλήρη κατασκευαστικό τομέα της έκθεσης, στο Hall 2.
Η Xenia 2022 έρχεται με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στον τομέα των κατασκευών, της ανακαίνισης και της εξοικονόμησης ενέργειας για τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα. Μέσα από τον πλούσιο κατασκευαστικό τομέα, ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταλυμάτων, αρχιτέκτονες αλλά και εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιρειών θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν όλες τις προσφερόμενες κατασκευαστικές ιδέες και λύσεις, ώστε να επιλέξουν εκείνες που ταιριάζουν τόσο στο ύφος και την αισθητική, όσο και στο budget που μπορούν να διαθέσουν.

Τι θα βρουν στον κατασκευαστικό τομέα της Xenia:

  • Υλικά, προϊόντα και προτάσεις για τη βελτιστοποίηση των υποδομών και των λειτουργιών της ξενοδοχειακής μονάδας
  • Προτάσεις και λύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας σε ένα ξενοδοχείο
  • Καινοτόμα υλικά και πρακτικές για sustainable και ecofriendly ξενοδοχειακές μονάδες
  • Έξυπνες τεχνολογίες, προηγμένη οπτικοακουστική τεχνολογία καθώς και αυτομάτα συστήματα που διαμορφώνουν ένα smart hotel
  • Ολοκληρωμένες λύσεις & προϊόντα για ένα ξενοδοχείο εναρμονισμένο με το περιβάλλον, μοντέρνο, με πολυλειτουργικούς χώρους και high-end facilities
  • Ψηφιακές λύσεις και κατασκευαστικές προτάσεις που θα βελτιώσουν και θα εξατομικεύσουν την εμπειρία των επισκεπτών
  • Καινοτόμες τεχνολογίες με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των tech-savvy πελατών και τη διαφοροποίηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό
  • Προτάσεις για να εντάξετε το κομμάτι του wellness στο ξενοδοχείο σας

XENIA WEB APP - ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ
Η έκθεση Χenia, παρουσιάζει το νέο της Web App στο οποίο θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε, για να αποκομίσετε τα μέγιστα από την εμπειρία της επίσκεψής σας.
Η εφαρμογή αυτή παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την έκθεση και θα σας δώσει την δυνατότητα να:

  • ανακαλύψετε όλους τους εκθέτες, αλφαβητικά, ανά hall και ανά προϊόν
  • αποθηκεύσετε τους αγαπημένους σας εκθέτες
  • εντοπίσετε εύκολα τα περίπτερα των εκθετών κατά την περιήγησή σας στην έκθεση, με τη βοήθεια της διαδραστικής κάτοψης όλων των αιθουσών
  • κρατήσετε σημειώσεις από την επίσκεψή σας στο περίπτερό τους
  • επικοινωνήσετε άμεσα μαζί τους
  • δείτε αναλυτικά τα προγράμματα των παράλληλων εκδηλώσεων
  • ενημερωθείτε για όλα τα νέα για την έκθεση ακόμα και offline χρησιμοποιώντας ελάχιστη μνήμη από το κινητό σας

Το Web App είναι συμβατό με Android και iOS συσκευές και δεν απαιτείται η εγκατάστασή του από το Playstore ή το iStore. Πατήστε εδώ για περισσότερα.


XENIA DIGI HOTEL - DIGITAL ΕΡΓΑΛΕΙΑ & TRENDS ΓIΑ ΤΟ HOSPITALITY INDUSTRY
Σαράντα πέντε experts του digital marketing και στελέχη του hotel industry, θα παρουσιάσουν όλα τα νέα digital εργαλεία και προτάσεις για την προβολή των ξενοδοχείων.
Οι ψηφιακές εξελίξεις που καθορίζουν το νέο τοπίο όσον αφορά τη διαδικασία των κρατήσεων, την προβολή της επιχείρησης, αλλά και την εξυπηρέτηση του πελάτη θα αναλυθούν στο πλαίσιο του Digi Hotel της Xenia. Εξειδικευμένοι εισηγητές θα παρουσιάσουν όλα τα σύγχρονα εργαλεία του Digital Marketing για τον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας και τους τρόπους αξιοποίησής τους από τους ξενοδόχους, αλλά και τα στελέχη του τουρισμού.
Και τις τρεις ημέρες της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο ειδικά διαμορφωμένο stage στο Hall 1, εισηγήσεις, panel συζητήσεων και παρουσιάσεις πετυχημένων case studies, με στόχο να δοθούν λύσεις και προτάσεις στα πιο επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον Έλληνα ξενοδόχο, όσον αφορά την προώθηση και προβολή της επιχείρησής του, αλλά και να αναλυθούν τάσεις, τεχνικές και καλές πρακτικές που μπορούν οι επιχειρηματίες να εφαρμόσουν για να διαμορφώσουν μια σωστή και αποδοτική digital στρατηγική.
Oι ομιλητές αποτελούνται από κορυφαία στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου της χώρας μας, ειδικούς του digital marketing, δημοσιογράφους, καθηγητές πανεπιστημίων κ.λπ.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ
Ανάμεσα στα θέματα που θα τεθούν στο μικροσκόπιο των ειδικών, είναι οι τελευταίες τάσεις στις μηχανές κρατήσεων, οι up-sales τεχνικές, οι  εξελίξεις στο digital marketing, τα κανάλια διανομής και η καλύτερη διαχείρισή τους. Τεχνικά θέματα, όπως η σωστή τιμολόγηση ξενοδοχειακών δωματίων, το "πολύτιμο" parity των τιμών, τα συμβόλαια με τους OTA’s, κ.ά., θα αναλυθούν με κάθε λεπτομέρεια.
Η τεχνητή νοημοσύνη και οι νέες δυνατότητες που προσφέρει στον σύγχρονο ξενοδόχο, το experience design, δηλαδή το πώς σχεδιάζεις την εμπειρία του ταξιδιώτη από την ψηφιακή του οθόνη μέχρι και τη διαμονή του, η δημιουργία εμπειριών και οι ορθοί τρόποι πώλησης και προπώλησής τους, είναι επίσης θέματα που θα παρουσιαστούν από τους ειδικούς.
Τα social media, οι influencers και η συνεχώς αυξανόμενη επιρροή τους σε διάφορους ηλικιακούς τύπους πελατών, η διαχείριση και η σωστή παραγωγή περιεχομένου, καθώς και η διαχείριση κριτικών και κρίσεων, θα κυριαρχήσουν για ακόμα μία φορά στη θεματολογία του Digi Hotel.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του Xenia Digi Hotel

ARCHITECT LAB: A PROJECT FOR CREATIVE SYNERGIES
Καινοτόμα προϊόντα και σύγχρονες λύσεις για την κατασκευή, το design και την αειφορία, θα παρουσιαστούν από 26 εκθέτες σε αυτό το πρωτοποριακό εκθεσιακό project.
Η Xenia παρουσιάζει για πρώτη φορά στη διοργάνωση του 2022, το project Architect Lab.
To Architect lab είναι ένα νέο πρωτοποριακό project, αφιερωμένο αποκλειστικά στα καινοτόμα αρχιτεκτονικά υλικά και στις καινοτόμες λύσεις κατασκευής, που "προσκαλεί" αρχιτέκτονες, διακοσμητές και μηχανικούς σε μια δημιουργική σύζευξη με τις σύγχρονες ανάγκες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Το project θα αναπτυχθεί στο Hall 2 της έκθεσης σε 800 τ.μ.
Στον χώρο του Architect Lab θα αναπτυχθούν 26 περίπτερα υψηλής αισθητικής, όπου οι εκθέτες που θα συμμετάσχουν στο project θα παρουσιάσουν καινοτόμα υλικά και high end λύσεις για την κατασκευή, ανακαίνιση και διακόσμηση των ξενοδοχείων. Τα περίπτερα των εκθετών θα είναι ομαδοποιημένα σε 5 islands, τα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να προσεγγίσουν από τους δύο εκθεσιακούς διαδρόμους εντός του project. 
Στη διασταύρωση της Αρχιτεκτονικής με τη Φιλοξενία, το Architect Lab αποτελεί μια αυτόνομη εντυπωσιακή νησίδα εντός της έκθεσης, όπου αρχιτέκτονες, μηχανικοί, διακοσμητές και ξενοδόχοι ανακαλύπτουν όλες τις high end 
προτάσεις στον τομέα των υλικών και της κατασκευής.
Ο χώρος του Architect Lab υπηρετεί και ο ίδιος την ιδέα της καινοτομίας, καθώς έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αρχιτεκτονική ρευστότητα, με μικρά ασύμμετρα καμπύλα περίπτερα, ενωμένα σε σχήμα σταυρού, να δημιουργούν στην ουσία μια "αποικία" καινοτομίας.

WORKSHOPS & CASE STUDIES
Ένα μεγάλο κομμάτι του project είναι φυσικά και το ειδικά διαμορφωμένο stage, όπου θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από ομιλίες και παρουσιάσεις, οι οποίες θα κινηθούν σε 3 κεντρικούς άξονες (Tech, Design & Sustainability) και έχουν σαν στόχο να δημιουργήσουν ένα σημείο καινοτομιών και έμπνευσης για τους όλους τους επισκέπτες της έκθεσης.
Στο πλαίσιο αυτών των Workshops θα πραγμα τοποιηθούν εξειδικευμένες ομιλίες και συ ζητήσεις καταξιωμένων αρχιτεκτόνων αλλά και σημαντικών προσωπικοτήτων της τουριστικής βιομηχανίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος η κατάθεση εμπειριών και απόψεων οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το μέλλον του τουρισμού και να συμβάλλουν ουσιαστικά στον δημιουργικό ανασχεδιασμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Δείτε εδώ την κάτοψη
 
iNBRIEF - ARCHITECT LAB
Συντελεστές project Xenia Architect Lab
Project Management: EK Magazine
Αρχιτεκτονική μελέτη – Μελέτη εφαρμογής: Rena Sakellaridou
Μελέτη φωτισμού: Aris Klonizakis – Lighting Architecture Studio

Graphic Design/Branding: Semiotik Design Agency

Aποκλειστικός Σύμβουλος Φωτισμού: Artemide Hellas A.E.
Κατασκευή: Exposystem ΑΕ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ
H Xenia θα φιλοξενήσει στις 27 και 28 Νοεμβρίου, στη συνεδριακή αίθουσα C1, τις Ξενοδοχειακές Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει η Workathlon. 
Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου μέσω 10λεπτων συνεντεύξεων και να συζητήσουν προοπτικές εξέλιξης της καριέρας τους. Σε μια σεζόν που η στελέχωση προβλέπεται πιο δύσκολη από ποτέ, οι εργοδότες μπορούν να συναντήσουν ταλέντα που δεν θα συναντούσαν πουθενά αλλού, να κάνουν μαζικές συνεντεύξεις και να δικτυωθούν με άλλους εκπροσώπους μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων, καθώς και να προβάλουν την επιχείρησή τους με μοναδικό τρόπο σε στοχευμένο κοινό στον τουρισμό και την φιλοξενία.

1.000 ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΞΕΕ
Οι επιδόσεις των ελληνικών ξενοδοχείων το 2022 αλλά και οι νέες δράσεις του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος θα αναδειχθούν στη 10η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ, που θα φιλοξενηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης Xenia, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στην συνεδριακή αίθουσα C1, και την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 1.000 ξενοδόχοι
Η σημαντικότερη θεσμική συνάντηση για τους Έλληνες ξενοδόχους θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά από την έκθεση Xenia, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό έμπρακτα την σημαντικότερη θεσμική συνάντηση των ξενοδόχων.



Επίσης, θα συζητηθούν αναλυτικά οι εξελίξεις και τα προβλήματα στον ξενοδοχειακό κλάδο στη post covid εποχή, καθώς και οι προτάσεις του ΞΕΕ προς την πολιτεία.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση, τις προϋποθέσεις εισόδου και την πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων θα βρείτε ΕΔΩ