Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
17.10.2023, 18:38

Michelin guide: Αυτά είναι τα αθηναϊκά εστιατόρια που ξεχώρισαν

Michelin guide: Αυτά είναι τα αθηναϊκά εστιατόρια που ξεχώρισαν

Περισσότερα αθηναϊκά εστιατόρια βλέπουμε στην φετινή λίστα του οδηγού Michelin που ανακοινώθηκε χτες. Συνολικά 31 ελληνικά εστιατόρια περιλαμβάνονται στο νέο οδηγό Michelin, εκ των οποίων  αυτά, το Delta έχει 2 αστέρια και ακολουθούν 11 εστιατόρια με 1 αστέρι.

Ξεχώρισε το Delta

Ειδικότερα, στη λίστα του οδηγού Michelin για το 2023 ξεχωρίζει και φέτος το Delta υπό τους Θάνο Φέσκο και Γιώργο Παπαζαχαρία που βραβεύεται με 2 αστέρια Michelin.
Σύμφωνα με τον οδηγό Michelin τα εστιατόρια που διατήρησαν το ένα αστέρι και για το 2023 είναι τα Botrini's, Hytra, Varoulko Seaside, The Zillers, το Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel, το CTC, η Σπονδή και το Soil.
Με ένα αστέρι βραβεύτηκαν το Patio του The Margi, γνωστό για την μοντέρνα κουζίνα που επιμελείται ο Παναγιώτης Γιακαλής, το Hervé του Hervé Pronzato και του Γρηγόρη Κίκη και το Tudor Hall του King George υπό τον Αστέριο Κουστούδη και τον Νίκο Λειβαδιά.

Michelin Green Star

Να σημειωθεί ότι τα Soil και Delta διατηρούν και το Michelin Green Star, βραβείο που αναδεικνύει τα εστιατόρια των οποίων οι βιώσιμες πρακτικές που ακολουθούν (ηθικά και περιβαλλοντικά πρότυπα, μείωση food waste κλπ) αποτυπώνεται στο menu τους. Με το Michelin Green Star βραβεύεται και το Patio.

Michelin Bib Gourmand

Στην κατηγορία του Michelin Bib Gourmand, συναντάμε και φέτος το Nolan, το Οικείο και το Cerdo Negro, ενώ τα δύο νέα Bib Gourmand είναι το Jerár και το Fine Mess. 

Main Selection

Τέλος, στο Main Selection συναντάμε τα Veri Table, Aleria, Le Pavillon, Λινού Σουμπάσης και Σία, Merceri, Άνετον, Cookoovaya, Vezene, Sense, GB Roof Garden, Okio, Athénée. New entry στην κατηγορία είναι τα Annie's Fine Cooking, Seeds και Simul.