Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
23.03.2024, 13:23

McDonald’s: Ανανεώνει τη δέσμευσή της για την Κυκλική Οικονομία

McDonald’s: Ανανεώνει τη δέσμευσή της για την Κυκλική Οικονομία

Πρόγραμμα zero waste – μηδενικών αποβλήτων στους χώρους υγειονομικής ταφής, με σκοπό τη μείωση και ανακύκλωση των απορριμμάτων στα εστιατόρια, εφαρμόζει η McDonald’s στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα η Premier Capital Ελλάς υλοποιεί το πρόγραμμα Just Go Zero σε συνεργασία με την Polygreen, το οποίο στοχεύει στη μείωση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων από τα εστιατόρια McDonald’s, συμπεριλαμβανομένων των συσκευασιών και των υπολειμμάτων φαγητού και ροφημάτων από το εστιατόριο και την κουζίνα.
Η πρωτοβουλία σηματοδοτεί τη δέσμευση της Premier Capital Ελλάς να αποτελεί μέρος της κυκλικής οικονομίας για ένα καθαρότερο πλανήτη.
Περαιτέρω, η Premier Capital Ελλάς από την έναρξη του προγράμματος μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2024 έχει καταφέρει να αποτρέψει την απόρριψη περίπου 133 τόνων απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ.
Διεθνώς, η McDonald’s έχει προχωρήσει κατά 80% στο στόχο της ώστε όλες οι συσκευασίες που απευθύνονται στους επισκέπτες να προέρχονται 100% από ανανεώσιμες, ανακυκλωμένες ή πιστοποιημένες πηγές, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για κυκλική οικονομία και καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050.
Στις 18 Μαρτίου που γιορτάστηκε διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης, η δέσμευση της McDonald’s ανανεώθηκε από την Premier Capital plc, τον developmental licensee της McDonald’s σε έξι χώρες, Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία.