Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
15.06.2021, 06:35

Α. Σταύρου (Kastelorizo Group): Αισιοδοξία για ανάκαμψη πωλήσεων - Το στοίχημα του τουρισμού

Α. Σταύρου (Kastelorizo Group): Αισιοδοξία για ανάκαμψη πωλήσεων - Το στοίχημα του τουρισμού

Βελτίωση των πωλήσεων των εστιατορίων, αλλαγή της ψυχολογίας του κόσμου με το "άνοιγμα" της μουσικής στην εστίαση και αύξηση κρατήσεων τα Σαββατοκύριακα είναι οι τάσεις που παρατηρεί ο CEO του Kastelorizo Group, Αντώνης Σταύρου. Ο ίδιος με δηλώσεις του στο Horeca Open επισημαίνει πως τα Σαββατοκύριακα παρατηρείται αυξημένη κίνηση και κρίνει θετικά το μέτρο "ανοίγματος" της μουσικής στον κλάδο, καθώς με αυτό τον τρόπο "βελτιώθηκε η ψυχολογία του κόσμου". Σε σχέση με την κίνηση που παρατηρείται, ο κ.Σταύρου αναφέρει πως "είναι λίγο πιο αυξημένη συγκριτικά με το άνοιγμα της εστίασης το 2020", ωστόσο "απέχουμε πολύ από τα προ πανδημίας επίπεδα". 

 

Το στοίχημα του τουρισμού...

Τα αστικά κέντρα τις καθημερινές ώρες λειτουργίας των εστιατορίων δεν έχουν μέχρι στιγμής την προσδοκώμενη κίνηση, ενώ η αγορά αναθερμαίνεται τα Σαββατοκύριακα. Ένας παράγοντας που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την κίνηση στα αστικά κέντρα είναι ο τουρισμός, καθώς όπως εκτιμά ο κ.Σταύρου "σε περίπτωση που υπάρξουν μαζικές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από τουρίστες, τότε θα ανακάμψουν και οι κρατήσεις και η κίνηση στα αστικά κέντρα. Αυτή τη στιγμή ο τουρισμός δεν είναι ικανοποιητικός και κινείται στα επίπεδα του 2020". 

Η τήρηση των μέτρων

Τέλος ο κ.Σταύρου  σημειώνει πως η συντριπτική πλειονότητα των εστιατορίων τηρεί απόλυτα τα υγεινομικά μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ παρατηρεί πως και οι πελάτες των εστιατορίων τηρούν τα μέτρα και είναι πιο σχολαστικοί ως προς αυτά.