Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
05.07.2022, 12:00

ΗΠΑ: Πώς εξελίσσεται η τάση με το barbeque στο σπίτι

ΗΠΑ: Πώς εξελίσσεται η τάση με το barbeque στο σπίτι

Το barbeque γνώρισε μεγάλη άνθηση εν μέσω της πανδημίας, καθώς οι καταναλωτές - που έμειναν στο σπίτι - αναζήτησαν νέους τρόπους για να μαγειρεύουν γεύματα, καθώς και να διασκεδάζουν και να φιλοξενούν οικογένεια και φίλους με ασφάλεια σε εξωτερικούς χώρους.

Ενώ υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι η τάση του μαγειρέματος σε εξωτερικούς χώρους ήρθε για να μείνει, ο πληθωρισμός, ο κορεσμός της αγοράς και οι προκλήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού δημιουργούν νέα δεδομένα.

Από τον Ιούλιο του 2020, περισσότερες από 21 εκατομμύρια ψησταριές έχουν αγοραστεί από τους καταναλωτές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της NPD. Τα έσοδα της βιομηχανίας αυξήθηκαν στα $6,1 δισ. σε πωλήσεις το 2021, σημειώνοντας αύξηση 14% σε ετήσια βάση.

Υπολογίζεται ότι το 70% των αμερικανικών νοικοκυριών διαθέτουν πλέον τουλάχιστον μία ψησταριά, σύμφωνα με έρευνα καταναλωτών από την Ένωση Hearth, Patio & Barbecue Association (HPBA).

Σχεδόν κάθε τύπος ψησταριάς έχει δει τις πωλήσεις να κάνουν άλμα, από τις παραδοσιακές ψησταριές με κάρβουνα και αέριο από εταιρείες όπως η Weber και η Char-Griller, μέχρι τις ψησταριές pellet.

Αυτή η επιτυχία οδήγησε σε μια έκρηξη IPO, με την Traeger και την Weber να μπαίνουν στο χρηματιστήριο πέρυσι.

Κορεσμένη η αγορά

Αυτή η τάση οδήγησε επίσης σε μια αγορά κορεσμένη με νέους ιδιοκτήτες ψησταριών, που είναι λιγότερο πιθανό να αναζητήσουν αναβαθμίσεις ή αντικαταστάσεις. Περίπου το 38% όλων των ιδιοκτητών ψησταριάς αγόρασε μια νέα ψησταριά τα τελευταία δύο χρόνια, όπως έδειξαν τα στοιχεία της HPBA.

Παράγοντες όπως ο πληθωρισμός, τα ναύλα, οι αυξήσεις του κόστους των πρώτων υλών και οι διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού ροκανίζοτν πλέον τις πωλήσεις των ψησταριών.

Η Weber ανέφερε ότι οι πωλήσεις της για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 μειώθηκαν κατά 7% σε σχέση με πέρυσι.

Η Traeger Pellet Grills είδε ομοίως υποτονικές πωλήσεις, αναφέροντας μείωση 5% σε ετήσια βάση στο πρώτο τρίμηνο του 2022.