Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
18.01.2022, 18:00

Dry January του Νεκτάριου Β. Νώτη

Dry January του Νεκτάριου Β. Νώτη

Ονομάζεται Dry January, και είναι μια πρωτοβουλία για την κατανάλωση μη αλκοολούχων ποτών. 
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδόν ένας στους πέντε καταναλωτές δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να συμμετέχουν στο φετινό Dry January, με το ποσοστό να φτάνει το 27% στους millennials, έντεκα εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερα από πέρυσι. 
Η συντριπτική πλειονότητα όσων θα απέχουν από το αλκοόλ δηλώνει ότι θα πίνει ποτέ, που είναι πάντα χωρίς αλκοόλ και μόλις τρεις στους δέκα ότι σκοπεύουν να καταναλώσουν μπύρα χωρίς αλκοόλ, κρασί και cocktails. 
Το ζητούμενο είναι να δούμε γιατί οι συμμετέχοντες αποφασίζουν να μην πιουν αλκοόλ για ένα μήνα, ή λιγότερο. 
Πάνω από εννέα στους δέκα το κάνουν ως πιο υγιεινή επιλογή. 
Το 70% απλά προσπαθεί να μειώσει το πόσο πίνει, ενώ το 62% επιδιώκει να μηδενίσει το κοντέρ. 
Δεδομένο, πάντως, είναι ότι πρόκειται περί ισχυρής και αυξανόμενης τάσης. Και, αν και μοιάζει με το κίνημα των vegan στη σύλληψη της ιδέας και στο πρώτο άκουσμα, έχει πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά. 
Το πόσο οι δύο αυτές τάσεις θα επικρατήσουν ή θα μείνουν με υψηλά ποσοστά στους καταναλωτές, μένει να αποδειχθεί.
Το σίγουρο είναι ότι, ορθώς, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις - και μάλιστα κολοσσοί του κλάδου - επιχειρούν να ακολουθήσουν την τάση, με όλο και πιο καινοτόμα προϊόντα χωρίς αλκοόλ. 
Ή και με σημαντικά χαμηλότερο από το συνηθισμένο...
Τόσο απλά.