Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
20.05.2022, 14:03

Οι προκλήσεις της πανδημίας στην εστίαση - Του Άκη Σταυρίδη (Chillbox)

Οι προκλήσεις της πανδημίας στην εστίαση - Του Άκη Σταυρίδη (Chillbox)

*Ο Άκης Σταυρίδης είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην Chillbox

Ο κλάδος της εστίασης είναι αδιαμφισβήτητα αυτός που πλήγηκε περισσότερο από την Πανδημία Covid-19 στην Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μία πολύ διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που είχαν συνηθίσει, χωρίς να μπορούν να την προβλέψουν και να προετοιμαστούν για αυτή. Η πιο σημαντική πρόκληση ήταν η έγκαιρη ανταπόκριση σε συνθύκες delivery μέσα από την εύρεση κατάλληλου packaging αλλά και αντίστοιχη marketing επικοινωνία.

Από την άλλη πλευρά παρουσιάστηκαν ευκαιρίες ακινήτων σε περιοχές με τεράστια δυναμική εξέλιξης με πολύ ελκυστικά κόστη ενοικίου.

Η Chillbox τόλμησε να προχωρήσει σε μία στρατηγικής σημασίας ανανέωση του concept και της επικοινωνίας της καταφέρνοντας να τονώσει την εικόνα της και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. 

Η νέα προϊοντική γκάμα, προσεκτικά σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καταναλωτών, ξεχωρίζει για την ποικιλία, την πρωτοτυπία και την ποιότητά των γεύσεών της, ενώ διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό γαρνιρισμάτων που μπορεί να βρει κανείς σε ένα κατάστημα παγωτού. Ο νέος σχεδιασμός των καταστημάτων, αποπνέει μία πιο νεανική αισθητική, φέρνοντας στο επίκεντρο την ανανεωμένη γκάμα προϊόντων και ενισχύοντας έτσι την εμπειρία του καταναλωτή, ο οποίος καλείται να φτιάξει μόνος του τη δημιουργία του, κάτι το οποίο είναι μοναδικό στην ελληνική αγορά και αποτελεί και το χαρακτηριστικό, διαφοροποιό στοιχείο της αλυσίδας.

Παράλληλα, ο επανασχεδιασμός του πακέτου franchise, χωρίς royalties και entry fees, με εγγυημένο food cost και με επίκεντρο τη μακροχρόνια ευημερία του franchisee, τo καθιστά από τα πιο ανταγωνιστικά και ευέλικτα πακέτα franchise στην αγορά, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε άτομα που διαθέτουν ένα σχετικά μικρό επιχειρηματικό κεφάλαιο να επενδύσουν σε ένα ασφαλές σχήμα.  

Η πλήρης ανανέωση της αλυσίδας μέσα σε μία δύσκολη χρονιά ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και απ’ ό,τι φαίνεται, η ελληνική εταιρία παγωμένου γιαουρτιού και παγωτού, το κέρδισε!