Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
08.07.2022, 12:00

Πανικός στις κουζίνες - Του Νεκτάριου Β. Νώτη

Πανικός στις κουζίνες - Του Νεκτάριου Β. Νώτη

Το τι έγινε κατά την περίοδο της καραντίνας λόγω της πανδημίας στην εστίαση και τα ξενοδοχεία, το γνωρίζουμε όλοι. 
Όταν, όμως, κάποιος τα περιγράφει όλα αυτά, δίνοντάς σου συγκεκριμένα νούμερα, τότε καταλαβαίνεις πλήρως τόσο το μέγεθος της πίεσης για αυτές τις επιχειρήσεις εκείνη την περίοδο - πίεση, η οποία καλύφθηκε από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης -, όσο και την απογείωση της κίνησης και την εκτόξευση του τζίρου τη φετινή χρονιά, όπου ο τουρισμός στηρίζει τα μέγιστα την ελληνική οικονομία. 
Τα ακόλουθα στοιχεία μου έδωσε F&B manager ξενοδοχειακής αλυσίδας, που διαχειρίζεται δύο πολύ μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία, σε μεγάλο νησί της χώρας:
"Φέτος, είμαστε στον απόλυτο πανικό. Καλός πανικός, δεν θέλω να γκρινιάζω, σε καμία περίπτωση. Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων είναι διαρκώς με κρατήσεις και, ευτυχώς, που στο νησί έχουν έρθει πολλοί Αμερικανοί, οι οποίοι είναι καλοί και ευγενικοί πελάτες, κάνουν καλούς λογαριασμούς και αφήνουν πολύ καλά tip.
Και, ευτυχώς, που είμαστε έτσι, διότι περάσαμε πολύ δύσκολα και καταθλιπτικά την προηγούμενη διετία.
Για να σου δώσω να καταλάβεις τι ακριβώς συνέβη θα σου πω τα εξής: 
Όταν κλείσαμε, τον Μάρτιο του 2020, απασχολούσαμε στις κουζίνες και των δύο ξενοδοχείων 45 μαγείρους. 
Όταν ανοίξαμε. τρεις μήνες μετά, είχαμε 16.
Πέρυσι, φτάσαμε στους 64. 
Και, φέτος, αυτή τη στιγμή, οι δύο μονάδες απασχολούν 124 μαγείρους ! Σε αυτό το, πολύ καλό, σημείο έχουμε φτάσει. Δόξα τω Θεώ. Και, αν συνεχίσουμε έτσι, θα χρειαστούμε και άλλους". 
Τόσο απλά.