Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
04.02.2022, 12:00

Ο COVID ταλαιπωρεί τα Starbucks

Ο COVID ταλαιπωρεί τα Starbucks

Στα μειωμένα διεθνή ταξίδια και τη χαμηλή επισκεψιμότητα σε κτίρια γραφείων αποδίδει τη μείωση στις πωλήσεις στα καταστήματα της η Starbucks στην Κίνα, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος Kevin Johnson.

"Τα καταστήματά μας που βρίσκονται στα αεροδρόμια στους διεθνείς ταξιδιωτικούς τερματικούς σταθμούς είναι κλειστά, είναι ξεκάθαρο ότι αυτό επιβαρύνει το κόστος", είπε ο Τζόνσον στην εκπομπή «Squawk on the Street» του CNBC. "Τα καταστήματα που βρίσκονται σε περιοχές γραφείων επανέρχονται με αργούς ρυθμούς", ανέφερε ακόμη.

Η αλυσίδα καφέ ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι οι πωλήσεις της στα ίδια καταστήματα στην Κίνα συρρικνώθηκαν κατά 14% στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο. Η χώρα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά των Starbucks, μετά τις Η.Π.Α.

Για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας, η Κίνα έχει εφαρμόσει μια πολιτική μηδενικού Covid. Όταν τα κρούσματα είναι πολύ υψηλά σε μια πόλη, η κυβέρνηση επαναφέρει περιορισμούς.

Η Starbucks αναμένει να συνεχίσει να αυξάνει τις τιμές τους επόμενους μήνες για να καταπολεμήσει το συμπιεσμένο κέρδος από τον πληθωρισμό και τα εργασιακά ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19.

Η Starbucks αύξησε τις τιμές δύο φορές τους τελευταίους τέσσερις μήνες και αναμένει να το κάνει ξανά φέτος.