Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
07.02.2022, 09:00

"Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη με τις αυξήσεις τιμών" λέει το αφεντικό της Tesco

"Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη με τις αυξήσεις τιμών" λέει το αφεντικό της Tesco

Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου σούπερ μάρκετ της Βρετανίας προειδοποίησε ότι "τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη" για την αύξηση των τιμών των τροφίμων, γεγονός που επηρεάζει όλο το φάσμα της αγοράς, της εστίασης και των νοικοκυριών.

Ο Τζον Άλαν της Tesco είπε στο BBC ότι προβληματίζεται από το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πολύ περιορισμένους προϋπολογισμούς και πρέπει να επιλέξουν μεταξύ φαγητού και θέρμανσης, ενώ πρόσθεσε ότι σούπερ μάρκετ και οι προμηθευτές δεν ήταν άτρωτοι από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Εκτίμησε ότι οι τιμές των σούπερ μάρκετ θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 5% μέχρι την άνοιξη και αναγνώριζε επίσης ότι το κόστος των τροφίμων καταλάμβανε μεγαλύτερο ποσοστό του προϋπολογισμού των νοικοκυριών για άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα.

Η πίεση που αντιμετωπίζουν τα φτωχότερα νοικοκυριά έδειξαν ότι τα καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα φθηνότερα ζυμαρικά ή το ρύζι, αυξάνονταν σε τιμές περισσότερο από τον επίσημο ρυθμό πληθωρισμού.

Η Tesco είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, με περίπου 300.000 άτομα προσωπικό.

"Δεν λέμε στους ανθρώπους να μην ζητούν αύξηση μισθών. Πιστεύουμε ότι οι συνάδελφοί μας αξίζουν αυξήσεις στους μισθούς", είπε ο κ. Άλαν.