Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
08.02.2022, 09:00

ΗΠΑ: Παραμένει το χάσμα με τις θέσεις εργασίας

ΗΠΑ: Παραμένει το χάσμα με τις θέσεις εργασίας

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εστίαση με τις θέσεις εργασίας και την έλλειψη προσωπικού είναι λίγο - πολύ γνωστό, ενώ η τάση αναστράφηκε τον Ιανουάριο. Ωστόσο, τα εστιατόρια έχουν ακόμη απόσταση να διανύσουν.

Η τελευταία έκθεση για τις θέσεις εργασίας από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ δείχνει ότι ο τομέας των υπηρεσιών τροφίμων σημείωσε άνοδο τον Ιανουάριο, προσθέτοντας 108.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα.

 Η αύξηση της απασχόλησης στον τομέα των εστιατορίων είναι ελαφρώς υψηλότερη από τα κέρδη του Δεκεμβρίου (103.000 νέες θέσεις εργασίας), ωστόσο το εργατικό δυναμικό των υπηρεσιών τροφίμων εξακολουθεί να είναι περίπου 8% μικρότερο από ό,τι ήταν τον Φεβρουάριο του 2020.

Μάλιστα, το 66% των μικρών εστιατορίων δεν μπορούν να καλύψουν ανοιχτές θέσεις, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Alignable.

Αυτό το πρόβλημα με το προσωπικό έχει αυξήσει το κόστος εργασίας και ανάγκασε τα εστιατόρια να περιορίσουν τις ώρες λειτουργίας και τα μενού, ασκώντας πίεση στα τελικά αποτελέσματα.

Το 65% των εστιατορίων χρειάστηκε να μειώσουν τις εργάσιμες ώρες τους τους τελευταίους τρεις μήνες, επειδή είχαν έλλειψη προσωπικού, σύμφωνα με την έκθεση State of the Industry 2022 της Εθνικής Ένωσης Εστιατορίων. Μια άλλη έρευνα της NRA εκτιμά ότι το 80% των εστιατορίων δεν έχουν αρκετό εργατικό δυναμικό για να καλύψουν τη ζήτηση των πελατών.

Πολλά εστιατόρια έχουν αυξήσει τους μισθούς για να μετριάσουν τα ζητήματα προσλήψεων και διατήρησης, αλλά το χάσμα μεταξύ των προ της πανδημίας και των σημερινών επιπέδων απασχόλησης στα εστιατόρια παραμένει. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι μισθοί των υπηρεσιών εστίασης για όλους τους υπαλλήλους αυξήθηκαν κατά 13%.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι έχουν δηλώσει ότι εγκαταλείπουν τη βιομηχανία για λόγους διαφορετικούς από τα χρήματα, με ορισμένους να αναζητούν θέσεις εργασίας με πιο ευέλικτο ωράριο.