Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
15.02.2022, 12:00

DoorDash: Τα McDonald's που καθυστερούν παραγγελίες θα πληρώνουν υψηλότερη προμήθεια

DoorDash: Τα McDonald's που καθυστερούν παραγγελίες θα πληρώνουν υψηλότερη προμήθεια

H DoorDash αναμένεται ότι θα χρεώσει στα εστιατόρια McDonald's των ΗΠΑ υψηλότερες προμήθειες εάν αναγκάσουν τους οδηγούς να περιμένουν περισσότερα από τέσσερα λεπτά για να λάβουν παραγγελίες παράδοσης, όπως αναφέρει η Wall Street Journal. Η αλλαγή τιμολόγησης τίθεται σε ισχύ το 2023 και αποτελεί μέρος της συμφωνίας του Νοεμβρίου μεταξύ των δύο εταιρειών για μείωση των βασικών προμηθειών της DoorDash.

Η McDonald's θα πληρώσει 14,1% προμήθεια για παραγγελίες συνδρομητών DashPass και 11,6% προμήθεια για παραγγελίες μη συνδρομητών.

Αλλά εάν ένα εστιατόριο χρειάζεται περισσότερο χρόνο και καθυστερήσει τον οδηγό της DoorDash, τότε θα πληρώσει προμήθεια έως και 20,1%.

Οι όροι της πρόσφατης συμφωνίας της McDonald's με την DoorDash αντικατοπτρίζουν την πίεση που δέχονται οι πλατφόρμες παράδοσης για να διατηρήσουν την κερδοφορία τους και την επιθυμία των εστιατορίων να προστατεύσουν τα μικρά περιθώρια κέρδους από τις προμήθειες.

Η DoorDash εισήγαγε ένα κλιμακωτό σύστημα τιμολόγησης την περασμένη άνοιξη για εστιατόρια και επωνυμίες που δεν έχουν τη διαπραγματευτική ισχύ της McDonald's, χρεώνοντας 15%, 25% ή 30% για μια σειρά από υπηρεσίε παράδοσης.