Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
01.03.2022, 09:00

Heavenly Jin: Μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες για το... ύψος του

Heavenly Jin: Μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες για το... ύψος του

Heavenly Jin. Αυτό είναι το κινεζικό εστιατόριο που έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες. Πρόκειται για το εστιατόριο του ξενοδοχείου J Hotel Shanghai Tower στη Σαγκάη της Κίνας, το οποίο είναι πλέον και επίσημα το πιο ψηλό εστιατόριο σε κτίριο στον κόσμο, καθώς βρίσκεται στον 120ο όροφο του Πύργου. Ο συγκεκριμένος Πύργος έχει συνολικό ύψος 632 μέτρων και είναι το μεγαλύτερο κτήριο στην Κίνα και το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο.

Σρο συγκεκριμένο εστιατόριο θα συναντήσει κανείς μια fusion κουζίνα με ευρωπαϊκά, γιαπωνέζικα και κινέζικα πιάτα, ενώ έχει και το βρετανικό tea time. 

Ο χώρος μπορεί να υποδεχτεί ως και 256 πελάτες, διαθέτει 5 ιδιωτικές τραπεζαρίες και η κουζίνα είναι σε κοινή θέα, ώστε οι πελάτες να μπορούν να δουν όλη τη διαδικασία, εφόσον έχουν χορτάσει με τη θέα που κόβει την ανάσα από τα παράθυρα και από το πάτωμα και το ταβάνι που είναι από διάβανο πλεξιγκλάς.

Το Heavenly Jin πήρε το Ρεκόρ Γκίνες από το At.mosphere, ένα εστιατόριο στο Ντουμπάι που βρίσκεται σε υψόμετρο 441.3 μέτρων, στον 122ο όροφο του φημισμένου Burj Khalifa. Από το 2011 ήταν το εστιατόριο που είχε την πρωτιά. Πλέον, η Σαγκάη έχει τα πρωτεία, με το Heavenly Jin να ανοίγει στα μέσα του 2021.

Ιδιοκτήτης του εστιατορίου και του ξενοδοχείου είναι η Jin Jiang International, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τουρισμού και ξενοδοχείων στην Κίνα.