Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
02.03.2022, 11:50

Εστιατόρια και μπαρ του Σαν Ντιέγκο αφαίρεσαν τη ρωσική βότκα

Εστιατόρια και μπαρ του Σαν Ντιέγκο αφαίρεσαν τη ρωσική βότκα

Εστιατόρια και μπαρ του Σαν Ντιέγκο αποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ρωσική βότκα για να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων στο Σαν Ντιέγκο έλαβαν μέτρα το Σαββατοκύριακο για να δείξουν την υποστήριξή τους στον ουκρανικό λαό βγάζοντας τη ρωσική βότκα από τα ράφια των μπαρ τους, ενώ ένα τοπικό ρωσικό εστιατόριο ανησυχεί για επιθέσεις.

Ο Ike Gazaryan, ιδιοκτήτης του ρωσικού εστιατορίου Pushkin στη συνοικία Gaslamp, είπε ότι από τη ρωσική εισβολή την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, η επιχείρησή του έχει λάβει οκτώ απειλητικά τηλεφωνήματα, πολυάριθμες κριτικές 1 αστεριού στο Yelp.com και στο Google και έχει πολλές ακυρωμένες κρατήσεις.

Βέβαια ο Gazaryan είναι Αρμένιος στην καταγωγή και μεγάλο μέρος της οικογένειάς του ζει στην Οδησσό της Ουκρανίας. Η οικογένειά του μετανάστευσε στις ΗΠΑ από τη Ρωσία πριν από 24 χρόνια. Περίπου οι μισοί από τους υπαλλήλους του Πούσκιν είναι από την Ουκρανία και όλοι οι Ρώσοι που γνωρίζει - συμπεριλαμβανομένων δύο υπαλλήλων, πολλών πελατών και αρκετών μακροχρόνιων φίλων που εξακολουθούν να ζουν στη Ρωσία - είναι αντίθετοι στον πόλεμο.

Από τη θετική πλευρά, ο Gazaryan είπε ότι οι ντόπιοι Ουκρανοί που παρέλασαν σε μια αντιπολεμική διαδήλωση στο κέντρο του Σαν Ντιέγκο, ολοκλήρωσαν τη μέρα τους με δείπνο στο δικό του εστιατόριο, όπου οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους είχαν ζωγραφισμένη τη σημαία της Ουκρανίας στα μάγουλά τους εκείνο το βράδυ.

Επίσης δεκάδες εστιατόρια και μπαρ στο Σαν Ντιέγκο έβγαλαν τη ρώσικη βότκα από τα ράφια των μπαρ τους.

Το Cohn Restaurant Group (CRG) είναι ο μεγαλύτερος όμιλος εστιατορίων του Σαν Ντιέγκο, με 25 εστιατόρια και μπαρ. Ο συγκεκριμένος όμιλος ξεκίνησε το κίνημα αφαίρεσης της ρωσικής βότκας.

Πολλοί άλλοι ιδιοκτήτες εστιατορίων συμμετείχαν στην προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένων των George's at the Cove, Jake's Del Mar, Mille Fleurs, King's Seafood, Callie, Black Rail Kitchen, Café Sevilla, Rockin' Baja Lobster, Johnny B's Burgers & Spirits , Curbside Eatery and the Urban Kitchen Group.