Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
11.03.2022, 08:00

Burger King: Κλείνει προσωρινά στη Ρωσία

Burger King: Κλείνει προσωρινά στη Ρωσία

Η Burger King ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διέκοψε την εταιρική υποστήριξη για τα 800 εστιατόριά της με franchise στη Ρωσία.

Η αλυσίδα Restaurant Brands International δήλωσε ότι θα αρνηθεί τις εγκρίσεις για οποιαδήποτε επένδυση ή επέκταση. Η αναστολή περιλαμβάνει επίσης το μάρκετινγκ και την αλυσίδα εφοδιασμού της.

Η ανακοίνωση της Burger King έρχεται μετά από μια σειρά από άλλες αλυσίδες των ΗΠΑ - συμπεριλαμβανομένης της αντίπαλης McDonald's - που ανέστειλαν την εταιρική τους υποστήριξη στις ρωσικές τοποθεσίες τους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς οι δυνάμεις του Πούτιν συνέχισαν τις επιθέσεις στην Ουκρανία.

Η McDonald's έχει τη μεγαλύτερη έκθεση στη Ρωσία, καθώς η πλειονότητα των εστιατορίων της ανήκουν στην εταιρεία. Ο CFO Kevin Ozan δήλωσε την Τετάρτη ότι η εταιρεία εκτιμά επί του παρόντος ότι το προσωρινό κλείσιμο των ρωσικών τοποθεσιών της και η παύση των εργασιών της θα της κοστίσει 50 εκατομμύρια δολάρια το μήνα.

Άλλες εταιρείες εστιατορίων στις ΗΠΑ δεν θα πληγωθούν τόσο. Η Restaurant Brands, για παράδειγμα, λαμβάνει λιγότερο από το 1% των συνολικών εσόδων της από τη Ρωσία, σύμφωνα με το Factset. Τα Starbucks, Yum Brands και Papa John's έχουν ανακοινώσει παύση των δραστηριοτήτων στη Ρωσία, αλλά οι περισσότερες από τις τοποθεσίες αυτών των αλυσίδων στη χώρα διευθύνονται από τοπικούς δικαιοδόχους.

Η Restaurant Brands είχε προηγουμένως δεσμευτεί να ανακατευθύνει τυχόν κέρδη από ρωσικές τοποθεσίες δικαιόχρησης σε ανθρωπιστική βοήθεια για Ουκρανούς πρόσφυγες.

Σε δύσκολη θέση οι πολυεθνικές στη Ρωσία

Έντονες επικρίσεις και εκκλήσεις στα social media για μποϊκοτάζ αντιμετωπίζουν πλέον όσες επιχειρήσεις της Δύσης παραμένουν στη Ρωσία, έπειτα από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Καθώς η λίστα των εταιρειών που αποχωρούν από τη Ρωσία όλο και μεγαλώνει, με τις Netflix και Levi’s να προστίθενται τελευταία, κάποιες βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, εξαιτίας της απόφασής τους να παραμείνουν στη ρωσική αγορά.