Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
15.03.2022, 12:00

Τα πλεονεκτήματα της μικρής αλυσίδας εστιατορίων

Τα πλεονεκτήματα της μικρής αλυσίδας εστιατορίων

Σαφώς, η βιομηχανία εστιατορίων του σήμερα φαίνεται πολύ διαφορετική από ό,τι πριν από 30 χρόνια. Στην πραγματικότητα, οι μικρές αλυσίδες έχουν πλέον πολλά πλεονεκτήματα έναντι των μεγάλων αλυσίδων.

Δέσμευση και πρόσληψη εργαζομένων

Η δέσμευση των εργαζομένων είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα που έχουν οι μικρές αλυσίδες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Burger King προέβλεψε πρόσφατα ότι οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού επρόκειτο να συνεχιστούν επ' αόριστον—ίσως θα συνεχιστούν για την Burger King και άλλες μεγάλες αλυσίδες, αλλά όχι για τις μικρές αλυσίδες που λειτουργούν σωστά.

Είναι απλά "πιο cool" να εργάζεσαι σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Επιπλέον, οι μικρές εταιρείες συχνά διευκολύνουν τους πελάτες να δίνουν φιλοδωρήματα, κάτι που βοηθά τις μικρότερες αλυσίδες να προσφέρουν υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας (και οι άνθρωποι που δεν σκέφτονταν καν να δώσουν φιλοδώρημα στο Burger King λατρεύουν να υποστηρίζουν τα τοπικά αγαπημένα τους προϊόντα). Επιπλέον, οι πελάτες προτιμούν να τρώνε σε εστιατόρια όπου οι υπάλληλοι είναι ευχαριστημένοι, και στους εργαζόμενους αρέσει να εργάζονται σε εστιατόρια όπου οι πελάτες είναι ευχαριστημένοι. Αυτός ο ισχυρός ενάρετος κύκλος οδηγεί σε υψηλά επίπεδα αφοσίωσης των εργαζομένων, πράγμα που σημαίνει φιλικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση πελατών, μεγαλύτερη απόδοση και καλύτερη, πιο σταθερή ποιότητα φαγητού.

Τοποθεσία

Πριν από τρεις δεκαετίες, οι ιδιοκτήτες που διέθεταν προνομιακή ακίνητη περιουσία μίσθωσαν το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο του χώρου τους σε μεγάλες αλυσίδες. Οι μικρές εταιρείες θεωρήθηκαν λιγότερο αξιόπιστες ως προς την ικανότητά τους να πληρώνουν με συνέπεια ενοίκια. Σήμερα, οι ιδιοκτήτες δίνουν προτεραιότητα στα εστιατόρια που προσελκύουν τους πιο ποιοτικούς πελάτες.

Τεχνολογία

Παλαιότερα μόνο μεγάλες αλυσίδες είχαν πρόσβαση σε σημαντική και ακριβή τεχνολογία, που επηρέαζε θέματα ανθρώπινου δυναμικού, το μάρκετινγκ και όλες τις πτυχές των λειτουργιών. Σήμερα, η φθηνή και αποτελεσματική, ακόμη και η εξατομικευμένη τεχνολογία, που διατίθεται όλο και περισσότερο στις μικρές αλυσίδες, περιορίζει αυτό το πλεονέκτημα. 

Οι υπέροχες ιστορίες δημιουργούν εξαιρετικό μάρκετινγκ

Το μάρκετινγκ έχει εξελιχθεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κλάδο των εστιατορίων. Σήμερα, το υπερτοπικό μάρκετινγκ και το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ πιο σημαντικά από τις  τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές καμπάνιες. 

Οι μικρότερες εταιρείες είναι πιο ευκίνητες

Στην εποχή του COVID, των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας και ενός απρόβλεπτου κόσμου, το να είσαι μικρός έχει μεγάλα πλεονεκτήματα όσον αφορά την προσαρμοστικότητα. Αυτή η ευελιξία είναι σχετική σε όλο το φάσμα των λειτουργιών που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις εστιατορίου, από τις αυξήσεις τιμών έως τις αλλαγές στο μενού.