Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
16.03.2022, 09:00

Έρευνα: Το 72% των εργαζομένων στην εστίαση μετάνιωσαν για την "μεγάλη παραίτηση"

Έρευνα: Το 72% των εργαζομένων στην εστίαση μετάνιωσαν για την "μεγάλη παραίτηση"

Η πλειοψηφία των εργαζομένων σε εστιατόρια, που παραιτήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού που ονομάστηκε The Great Reignation, πιθανότατα μετάνιωσαν για την απόφαση, αφού ξεκίνησαν την επόμενη δουλειά τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, έρευνα από τον ιστότοπο εύρεσης εργασίας TheMuse.com, δείχνει ότι το 72% των εργαζομένων που αποχώρησαν από τις θέσεις τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διαπίστωσαν ότι η επόμενη δουλειά ή ο εργοδότης τους δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους. Το ποσοστό αυτό ισχύει για τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων.

Οι ερευνητές ονόμασαν το φαινόμενο Shift Shock. Σχεδόν 3 στους 4 που παραιτήθηκαν, λένε ότι η επόμενη δουλειά τους δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες

Σχεδόν το ένα τρίτο (29%) των αναγνωρισμένων θυμάτων Shift Shock, είπε ότι η απογοήτευσή τους επεκτάθηκε τόσο από τη νέα θέση, όσο και από την εταιρεία στην οποία εντάχθηκαν.

Σχεδόν οι μισοί (48%) δήλωσαν ότι θα προσπαθούσαν να ανακτήσουν τις παλιές τους δουλειές.

Σημειώνεται πως, περίπου 781.000 εργαζόμενοι σε εστιατόρια και ξενοδοχεία εγκατέλειψαν τις δουλειές τους τον Ιανουάριο, μια μικρή αύξηση από τους 776.000 που παραιτήθηκαν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα. 

Τα ευρήματα βασίζονται σε έρευνα 2.200 ατόμων στις αρχές του 2022, σύμφωνα με το TheMuse.com.