Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
17.03.2022, 09:00

Starbucks: Το σχέδιο για πλαστικά και χάρτινα ποτήρια - Αναζητά νέο CEO

Starbucks: Το σχέδιο για πλαστικά και χάρτινα ποτήρια - Αναζητά νέο CEO

Με επαναχρησιμοποιούμενες επιλογές αντικατέστησε η Starbucks τα πλαστικά και χάρτινα ποτήρια στα κεντρικά της γραφεία στο Σιάτλ. Είναι μια αλλαγή που προσπαθεί να φέρει η εταιρεία και στα υπόλοιπα καφέ της παγκοσμίως, από τα οποία περνούν περίπου 7 δισεκατομμύρια ποτήρια μιας χρήσης κάθε χρόνο.

Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, οι πελάτες της αλυσίδας Starbucks θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα δικά τους προσωπικά επαναχρησιμοποιούμενα κύπελλα για κάθε παραγγελία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι παραγγελίες drive-thru και μέσω κινητού τηλεφώνου, οι οποίες, επί του παρόντος, εξαιρούνται.

Η εταιρεία έχει ευρύτερο στόχο, να μειώσει στο μισό τις εκπομπές αποβλήτων και άνθρακα από τις άμεσες δραστηριότητές της έως το 2030. Έως το 2025, η Starbucks θέλει όλοι οι πελάτες της να έχουν εύκολη πρόσβαση σε επαναχρησιμοποιούμενα κύπελλα, τα οποία θα παρέχονται από την εταιρεία ή θα τα φέρνουν οι ίδιοι από το σπίτι τους.
Τα κύπελλα και τα καπάκια μιας χρήσης αντιπροσωπεύουν το 40% των απορριμμάτων συσκευασίας της Starbucks, σύμφωνα με τον επικεφαλής βιωσιμότητας εταιρείας, Michael Kobori.

Ωστόσο το να κάνει τους πελάτες της να εγκαταλείψουν τα κύπελλα μιας χρήσης, έχει αποδειχθεί δύσκολο μέχρι στιγμής για την εταιρεία.
Φέτος, η εταιρεία διεξάγει διαφορετικές δοκιμές σε όλες τις ΗΠΑ, για να δει πώς ανταποκρίνονται οι πελάτες της σε διαφορετικά οικονομικά κίνητρα και αποτρεπτικά μέτρα, όπως ένα τέλος 10 σεντς για τα κύπελλα μιας χρήσης και έκπτωση 50 σεντς για μία επαναχρησιμοποιούμενη κούπα.

Starbucks: Αναζητά νέο CEO

Ο διευθύνων σύμβουλος της Starbucks Corporation, Kevin Johnson, παραιτείται και οι μετοχές ανεβαίνουν, καθώς ο άνθρωπος που αναλαμβάνει ανέδειξε την εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας με έδρα το Σιάτλ, Howard Schultz, θα επιστρέψει για να υπηρετήσει ως προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος, εξήγησε η εταιρεία. Η παραίτηση του Johnson τίθεται σε ισχύ στις 4 Απριλίου, σημείωσε η εταιρεία.

"Πριν από ένα χρόνο, έδωσα σήμα στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι καθώς η παγκόσμια πανδημία πλησίαζε στο τέλος της, θα σκεφτόμουν να αποσυρθώ από τα Starbucks. Νιώθω ότι είναι μία φυσική εξέλιξη μετά από 13 χρόνια στην εταιρεία", είπε ο Kevin Johnson.

Οι μετοχές των Starbucks εκτινάχθηκαν πάνω από 7% μετά την ανακοίνωση.

Ο Howard Schultz θα επιστρέψει ως προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος, αναλαμβάνοντας και πάλι το τιμόνι της αλυσίδας καφέ που ανέδειξε σε παγκόσμιο εμπορικό σήμα, ενώ η εταιρεία αναζητά διάδοχο. Αυτή θα είναι η τρίτη θητεία του ως Schultz διευθύνων σύμβουλος των Starbucks.

Ο Johnson, 61 ετών, εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο το 2009 ενώ εργαζόταν ως Διευθύνων Σύμβουλος της Juniper Networks και έγινε μέλος της ηγετικής ομάδας το 2015 ως πρόεδρος και COO. Το 2017 διορίστηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Την εποχή που ήταν επικεφαλής της εταιρείας, οι μετοχές των Starbucks αυξήθηκαν περισσότερο από 50%, συμπεριλαμβανομένων των κερδών της Τετάρτης. Η μετοχή παρουσίασε χαμηλότερη απόδοση σε σύγκριση με τον S&P 500, ο οποίος σημείωσε άνοδο 83% την ίδια στιγμή.

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των Starbucks, Mellody Hobson, είπε στο Squawk Box του CNBC ότι η εταιρεία σκοπεύει να επιλέξει έναν μόνιμο διάδοχο μέχρι το φθινόπωρο.