Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
18.03.2022, 12:00

Impossible Foods: Τέλος από CEO o ιδρυτής της εταιρείας, Pat Brown

Impossible Foods: Τέλος από CEO o ιδρυτής της εταιρείας, Pat Brown

Μεγάλες αλλαγές σημειώνονται στην Impossible Foods, καθώς ο ιδρυτής της, Pat Brown, αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και αναλαμβάνει ο διευθυντής λειτουργίας της Chobani, Peter McGuinness, θα αναλάβει το τιμόνι της εταιρείας.

Η μετάβαση έρχεται μετά από δύο καλές χρονιές για τη βιομηχανία κρέατος με βάση τα φυτά. Η Impossible και η ανταγωνιστική της Beyond Meat είδαν και οι δύο τις πωλήσεις τους να εκτοξεύονται στα ύψη τις πρώτες μέρες της πανδημίας, καθώς οι ελλείψεις κρέατος κατεύθυναν περισσότερους πελάτες στα προϊόντα τους.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες η κατηγορία του φυτικού κρέατος έχει δει την αύξηση των πωλήσεων να είναι αργή, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, αν και η Impossible είπε ότι τα έσοδα λιανικής της το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 85%.

Ο Pat Brown ίδρυσε την Impossible πριν από μια δεκαετία με στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος. Από το 2016, έχει πουλήσει υποκατάστατα κρέατος που έχουν γεύση και μοιάζουν με το αληθινό κρέας και έχει επεκτείνει τη διανομή του σε δεκάδες χιλιάδες λιανοπωλητές σε τρεις ηπείρους και παγκόσμιες αλυσίδες εστιατορίων, όπως τα Starbucks και τα Burger King.

Από τις 4 Απριλίου, ο McGuinness θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής της εταιρείας και θα αναφέρεται στο διοικητικό συμβούλιο. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, συνεργάζεται με την εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού Chobani, βοηθώντας την εταιρεία να επεκταθεί σε γάλα βρώμης, κρέμες, καφέ και άλλες κατηγορίες.