Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
22.03.2022, 09:00

Wendy's: Καθιερώθηκε στο πρωϊνό μέσα στον Covid

Wendy's: Καθιερώθηκε στο πρωϊνό μέσα στον Covid

Πριν από δύο χρόνια, η Wendy's αποφάσισε να μπει στο πρωϊνό και αμέσως μετά ήρθαν τα lockdown για τον Covid.

Πριν από την πανδημία, το πρωινό ήταν το μόνο γεύμα που προσέλκυσε έναν αυξανόμενο αριθμό πελατών σε αλυσίδες φαστ φουντ. Η κίνηση του μεσημεριανού και του δείπνου συρρικνώθηκε, καθώς οι καταναλωτές επέλεγαν πιο υγιεινά τρόφιμα ή έφτιαχναν τα γεύματά τους στο σπίτι. Για τη Wendy's, η είσοδος στο πρωινό θα επέτρεπε στην αλυσίδα να προσελκύσει νέους πελάτες.

Η Wendy's έμεινε στο σχέδιό της ακόμη και όταν ο Covid επικράτησε, καθώς οι αντίπαλες αλυσίδες εστιατορίων άνοιγαν αργότερα ή περιόρισαν τις προσφορές τους νωρίς το πρωί. Κατέχει πλέον το τρίτο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από οποιαδήποτε αλυσίδα μπέργκερ στην ανταγωνιστική κατηγορία πρωινού, πίσω από τη Burger King και τη McDonald's.

"Η πρώτη μας δουλειά να τους αφήσουμε πίσω"

"Εχουμε καθιερωθεί πολύ σταθερά και πολύ γρήγορα ως το νούμερο τρία, αλλά βρισκόμαστε ελάχιστα πίσω από τη Burger King", δήλωσε ο επικεφαλής της εταρείας στις ΗΠΑ, Kurt Kane, σε συνέντευξή του. "Η πρώτη μας δουλειά είναι να τους αφήσουμε πίσω, κάτι που είμαστε πολύ σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε σύντομα", πρόσθεσε ο ίδιος.

Το πρωινό της Wendy's ήταν διαθέσιμο σε όλη τη χώρα μόνο για περίπου δύο εβδομάδες, προτού ξεκινήσουν τα μέτρα για τον Covid. 

Σύμφωνα με τον Kane, η εταιρεία συζήτησε την επιλογή να τροποποιήσει τα προγράμματα πρωινού της, αλλά τα εστιατόρια δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν τη δυναμική.